Preşedintele unei secţii de votare a interzis accesul presei în timp ce vota primarul Iacob Ridzi şi soţia lui

Preşedintele Secţiei de votare nr. 5 din Petroşani a interzis accesul presei în secţie în timp ce vota primarul Tiberiu Iacob Ridzi, pe motiv că membrii secţiei au fost instruiţi să lase jurnaliştii doar până la uşă, ulterior acesta afirmând că a evitat în acest mod bulversarea procesului de vot.

368 afișări
Imaginea articolului Preşedintele unei secţii de votare a interzis accesul presei în timp ce vota primarul Iacob Ridzi şi soţia lui

Monic aIacob Ridzi (Imagine: Adriana Neagoe/Arhiva Mediafax foto)

Jurnaliştii nu au fost lăsaţi să intre, duminică, în Secţia de votare nr. 5 din Petroşani în momentul în care primarul municipiului, Tiberiu Iacob Ridzi, şi soţia acestuia, Monica Iacob Ridzi, îşi exercitau dreptul la vot, pe motiv că aşa au fost instruiţi membrii secţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tiberiu Stolojan, preşedintele Secţiei nr. 5 din Petroşani, care este amenajată la Clubul Sportiv din localitate, le-a spus jurnaliştilor că nu poate să le permită accesul în interiorul secţiei pentru că aşa au fost instruiţi membrii secţiei şi el respectă instructajul care le-a fost făcut.

Astfel, toţi jurnaliştii au rămas la uşa secţiei de votare în timp ce primarul şi soţia acestuia votau.

Contactaţi telefonic de jurnalişti, reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Hunedoara au afirmat că nu este posibil aşa ceva fiindcă acreditarea de presă permite accesul jurnaliştilor în secţiile de vot.

După ce reprezentanţii BEJ au luat legătura cu Tiberiu Stolojan, acesta a afirmat că de fapt a interzis accesul jurnaliştilor pentru a nu bulversa procesul de votare fiindcă "jurnaliştii erau prea mulţi".

În Hunedoara sunt aşteptaţi la urne 405.838 de alegători, în judeţ fiind organizate 526 de secţii de votare.

Presa a avut accesul interzis în tim ce vota primarul Tiberiu Iacob Ridzi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici