Preşedintele USR: Până la alegeri, vom vedea dacă va exista o alianţă cu Platforma România 100

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, vineri, la Digi 24, că Uniunea a demarat un proiect comun cu Platforma România 100 a fostului premier Dacian Cioloş, urmând ca până la viitoarele alegeri parlamentare să se stabilească dacă se va constitui o alianţă sau care va fi forma de colaborare.

195 afișări
Imaginea articolului Preşedintele USR: Până la alegeri, vom vedea dacă va exista o alianţă cu Platforma România 100

Preşedintele USR: Până la alegeri, vom vedea dacă va exista o alianţă cu Platforma România 100

Dan Barna a anuţat că USR va promova în Parlament, în perioada următoare, o serie de iniţiative legislative elaborate în comun cu Platforma România 100. ”Avem aceleaşi valori, avem aceleaşi principii, mulţi dintre colegii mei susţin Platforma România 100 şi de aceea noi avem o colaborare deschisă să lucrăm la un proiect numit «Comisia de tăiat hârtii 2». Este o continuare a iniţiativei de acum un an prin care încercăm debirocratizarea sistemului public şi vom avea în lunile următoare o serie de iniţiative parlamentare prin care vom solicita simplificarea procedurilor birocratice pentru tot ce înseamnă statul român”, a declarat Barna.

El a arătat că succesul acestui proiect ar putea deschide drumul către o colaborare mai strânsă pentru alegerile din 2020. ”Este un prim pas pentru a construi încrederea că apropierea şi colaborarea foarte strânsă este direcţia pe care trebuie să o urmăm. În momentul în care vom mai avea două-trei proiecte comune şi ele vor da rezultate, eu sunt foarte optimist că, în perspectiva alegerilor următoare, vom găsi cea mai funcţională de a colabora cu Dacian Cioloş şi România 100”, a apreciat preşedintele USR.

Barna a evitat să precizeze deocamdată cum s-ar putea concretiza colaborarea politică dintre USR şi proiectul lui Cioloş. ”Avem până la următoarele alegeri parlamentare o perioadă de consolidare a acestei încrederi, după care vom vedea dacă va exista o alianţă sau vom merge unii spre ceilalţi într-un fel sau altul. În momentul de faţă există toate premisele pentru o foarte bună colaborare”, a conchis preşedintele Uniunii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici