Preşedinţia: Premierul francez a arătat că problema romilor devine din ce în ce mai dificilă

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a afirmat, în întrevederea cu preşedintele Traian Băsescu, că problema situaţiei comunităţii rome din Franţa devine din ce în ce mai dificilă şi că trebuie ca autorităţile judiciare din cele două ţări să colaboreze pentru combaterea traficului de fiinţe umane.

223 afișări
Imaginea articolului Preşedinţia: Premierul francez a arătat că problema romilor devine din ce în ce mai dificilă

Preşedinţia: Premierul francez a arătat că problema romilor devine din ce în ce mai dificilă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În ceea ce priveşte situaţia comunităţii rome din Republica Franceză, domnul prim-ministru Jean-Marc Ayrault a menţionat că această problemă devine din ce în ce mai dificilă şi a subliniat necesitatea colaborării între autorităţile judiciare şi poliţieneşti din cele două ţări în combaterea traficului de fiinţe umane", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei transmis MEDIAFAX.

Şeful statului a spus că "autorităţile române sunt gata atât să continue cooperarea cu Franţa la nivel judiciar şi poliţienesc, dar şi să dezvolte noi proiecte vizând, prin educaţie, inserţia socială a tinerilor proveniţi din familiile care creează probleme în Franţa".

Preşedintele Băsescu a mai afirmat că problemele de imagine care sunt create în Franţa de unii cetăţeni români trebuie să fie abordate într-un spirit european de cooperare între structurile specializate din cele două ţări, se mai menţionează în comunicatul Preşedinţiei.

Şeful statului declarase, la începutul întrevederii cu Ayrault, că problema minorităţii roma este una urgentă pentru România, care şi-o asumă, însă trebuie găsite şi soluţii în plan european pentru rezolvarea acesteia.

"A treia problemă este o problemă de imagine, dar ne-o asumăm. E problema legată de minoritatea roma şi aici trebuie să găsim soluţii care să rezolve în mod european problema acestei minorităţi", a afirmat preşedintele.

ONG-urile care critică Guvernul pentru ineficienţa politicilor de integrare a romilor sunt responsabile de 20 ani de aceste politici, cheltuind mulţi bani şi şi organizând multe dezbateri fără ca eficienţa să crească, a afirmat premierul Victor Ponta, adăugând că Executivul va cheltui mai bine banii.

Subiectul integrării populaţiei de etnie romă a fost abordat în discuţia avută, joi, la Palatul Victoria, de premierul Ponta cu omologul său francez, Jean-Marc Ayrault.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici