Prima şedinţă BEX al PNL din 2020. Alegerile locale, printre subiectele de discuţie

Liberalii s-au reunit, luni, în prima şedinţă a Biroului Executiv din acest an. Aprobarea calendarului pentru pregătirea alegerilor locale este una dintre temele de discuţie la întrunirea PNL din Parlament, potrivit ordinii de zi.

392 afișări
Imaginea articolului Prima şedinţă BEX al PNL din 2020. Alegerile locale, printre subiectele de discuţie

Prima şedinţă BEX al PNL din 2020. Alegerile locale, printre subiectele de discuţie

Surse din partid au declarat, pentru MEDIAFAX, că vor începe sondajele de opinie în vederea desemnării candidaţilor pentru locale.

Pe 29 decembrie 2019, preşedintele PNL Ludovic Orban afirma că ar vrea ca să fie stabiliţi, până la 1 martie, candidaţii pentru alegerile locale.

„Noi avem un calendar, un calendar de desemnare. Obiectivul nostru este ca până la data de 1 martie să avem stabiliţi candidaţii la funcţia de primar în toate localităţile din România”, a spus atunci Orban.

Acesta nu a exclus varianta selectării unui candidat pentru Primăria Generală a Capitalei şi de la alt partid.

„Se va face o analiză. Vom efectua un sondaj de opinie cu reprezentativitate şi la nivelul Bucureştiului, dar şi la nivelul fiecărui sector. Vom testa candidaţii noştri. De asemenea, vom testa şi alţi candidaţi şi vom lua o decizie în funcţie de datele pe care le vom obţine din această amplă analiză sociologică. Testăm toţi potenţialii candidaţi. Sunt diferite scenarii”, a conchis liderul PNL.

Un alt punct pe ordinea de zi a şedinţei BEX de luni este „protocolul de înglobare a grupului Social-Liberal”. Tema se referă la o posibilă afiliere la grupul PNL a lui Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, parlamentari care au demisionat din Pro România.

Pe 19 decembrie 2019, Daniel Constantin a anunţat, pe Facebook, că alături de mai mulţi colegi demisionează din Pro România. Alţii care au plecat din acest partid sunt: Sorin Cîmpeanu (deputat), Mircea Banias (deputat), Damian Florea (deputat), Liviu Balint (iniţial deputat PMP, apoi PSD, acum Pro România), Georgian Pop (deputat), Răzvan Mitu, Cristian Cosmin, Raluca Haliţ, Georgică Dumitru, Marius Sanfiriscă, Silivian Dan, Gigi Dănuţ Feţeanu, George Manciu, Letiţia Stoian şi Dan Marian.

La o zi distanţă, Ludovic Orban a spus că are discuţii cu demisionarii din Pro România, afirmând, vineri, la Timişoara, că dacă aceştia îşi vor dori „îşi vor găsi locul în PNL”.

Referitor la alegerile locale, Theodor Paleologu a declarat, sâmbătă, că îl va susţine pe Nicuşor Dan la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei, dacă nu se va reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Fostul prezidenţiabil al PMP Theodor Paleologu este acum susţinut de partid pentru o candidatură la Primăria Municipiului Bucureşti.

USR Bucureşti sprijină candidatura lui Nicuşor Dan la Primăria Generală, în timp ce PLUS îl are ca favorit pe Vlad Voiculescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici