Primăria Sectorului 1 spune că 1.200 de nebulizatoare au fost cumpărate la suprapreţ

1.200 de nebulizatoare de bio-decontaminare, cumpărate la suprapreţ, au fost scoase la licitaţie publică de către Compania de Investiţii şi Dezvoltare Sector 1 S.A., structură aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1, informează Primăria Sectorului 1. Contractul de achiziţie este anchetat.

219 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 1 spune că 1.200 de nebulizatoare au fost cumpărate la suprapreţ

FOTO Primăria Sectorului 1/Facebook

Un număr de 1.200 de nebulizatoare de bio - decontaminare, cumpărate la suprapreţ de fosta administraţie locală, au fost scoase la licitaţie publică de către Compania de Investiţii şi Dezvoltare Sector 1 S.A., structură aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1.

„Primăria Sectorului 1 nu a fost consultată cu organizarea acestei licitaţii publice, administrarea Companiei fiind realizată prin intermediul reprezentanţilor numiţi de Consiliul Local Sector 1. Cele 1.200 de nebulizatoare de bio-decontaminare au fost achiziţionate, în septembrie 2020, la preţuri supraevaluate, cu suma de totală 17.880.000 lei. Fosta administraţie nu a folosit deloc aceste nebulizatoare, din cauza faptului că acestea trebuie să fie manipulate doar de către persoane autorizate în acest scop”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Sectorului 1.

Conform sursei citate, Curtea de Conturi a constatat, anul trecut, că în acest caz a fost organizată o procedură formală pentru achiziţia celor 1.200 de nebulizatoare, fără aprobarea Consiliului Local Sector 1 a rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli, în care se prevăd aceste cheltuieli şi fără posibilitatea utilizării acestora de către beneficiari. Consecinţele economico - financiare ale abaterilor de la legalitate şi regularitate: prejudicierea bugetului Companiei de Investiţii şi Dezvoltare Sector 1 S.A.

„Contractul de achiziţie publică este anchetat, în acest moment, de procurorii DNA. Un număr de 55 de persoane – doi foşti primari, funcţionari publici, oameni de afaceri- şi mai multe firme sunt puse sub acuzare. În acest dosar, Camera Deputaţilor a avizat favorabil încuviinţarea percheziţiei informatice în cazul unui fost primar. Primăria Sectorului 1 face demersuri pentru ca aceste posibile tentative de distrugere a unor probe să fie aduse la cunoştinţa procurorilor”, adaugă sursa citată.

Informaţiile despre scoaterea la licitaţie publică a celor 1.200 de nebulizatoare de bio- decontaminare apare într-un anunţ postat pe site-ul Companiei de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public Privat Sectorul 1 SA (http://cids.ro/licitatie.php).

Valorificarea acestora, prin licitaţie publică deschisă, se face în trei loturi, potrivit anunţului Companiei:

  •  Lot 1 : 343 bucăţi nebulizatoare CUBE S cu 0 ore de folosinţă;
  •  Lot 2 : 835 bucăţi nebulizatoare CUBE S cu 24 ore de folosinţă;
  • Lot 3 : 22 bucăţi nebulizatoare CUBE S cu 156 ore de folosinţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici