Primarul Capitalei a cerut Curţii de Conturi un audit pentru contractul privind Pasajul Sudului

Primăria Capitalei anunţă că a cerut Curţii de Conturi un audit pentru a clarifica situaţia contractului de construcţie a Pasajului de la Piaţa Sudului, precizând că există o sumă pe care municipalitatea nu a achitat-o pentru lucrări întrucât nu a recunoscut cheltuielile indirecte aferente.

933 afișări
Imaginea articolului Primarul Capitalei a cerut Curţii de Conturi un audit pentru contractul privind Pasajul Sudului

Primarul Capitalei a cerut Curţii de Conturi un audit pentru contractul privind Pasajul Sudului

"Din discuţiile cu unităţile de implementare a proiectelor, cu consultanţii, proiectanţii şi constructorii s-au desprins următoarele: ambele obiective (n.r. Pasaj Piaţa Sudului, Penetraţia Splaiul Independenţei-Ciurel-A1) au termenele de finalizare depăşite. Au apărut probleme legate de proiectare care nu au ţinut cont de existenţa în amplasament a reţelelor de utilităţi publice, mă refer la apă, canal, electricitate, gaze. Dar au fost şi întârzieri cauzate de asigurarea decontării la termen a facturilor, întarzieri care pot fi imputate Primariei Generale", a declarat Primarul General al Capitalei.

Totodată, Gabriela Firea a mai explicat că în urma întâlnirilor comune s-a stabilit să fie achitate facturile aduse la plată, cu excepţia cheltuielilor indirecte, care sunt în litigiu.

"Menţionez că Municipalitatea are o restanţă de circa şase milioane de lei, sumă aferentă situaţiei de lucrări pe aprilie, mai şi iunie 2016. Am constituit un grup de lucru format din reprezentanţi ai Primăriei, constructor şi consultant pentru a găsi căile legale pentru achitarea măcar a unui procent din cheltuielile indirecte, fireşte potrivit legislaţiei fiscale româneşti. Am primit asigurări de la constructor, asocierea Astaldi-Euroconstruct, că Pasajul Piaţa Sudului va fi finalizat în aprilie 2017, în condiţiile asigurării cash flow-ului, a unui ritm adecvat de plăţi, conform contractului", a mai spus Gabriela Firea.

Valoarea totală a contractului de construcţie a pasajului este de 127 de milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici