Primele delegaţii oficiale la summit-ul NATO au sosit la Bucureşti

Prima delegaţie oficială la summit-ul NATO, cea a Macedoniei, a sosit la Bucureşti, marţi, în jurul orei 12.00, urmată, la ora 14.00 de către delegaţia condusă de premierul Canadei Stephen Harper.

148 afișări
Imaginea articolului Primele delegaţii oficiale la summit-ul NATO au sosit la Bucureşti

Prima delegaţie oficială la summit-ul NATO a sosit la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Două ore mai târziu, la ora 16.00, a sosit şi delegaţia afgană condusă de preşedintele Hamid Karzai.

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a sosit, marţi, la Bucureşti.

Jaap de Hoop Scheffer ar urma să plece de la Aeroportul Henri Coandă direct la Cotroceni, unde se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu, cei doi oficiali având programate declaraţii de presă în cursul zilei.

Jaap de Hoop Scheffer va participa de asemenea la Forumul Transatlantic - Conferinţa de la Bucureşti, care se desfăşoară în perioada 1- 3 aprilie.

Preşedintele american George W. Bush a sosit, la ora 18.07, la bordul aeronavei prezidenţiale Air Force One. Bush a venit însoţit de prima doamnă a Statelor Unite, Laura Bush. La coborârea din avion, cei doi au salutat, făcând cu mâna.

Bush este însoţit de asemenea de secretarul de stat Condoleezza Rice.

 

Maşinile din coloanele oficiale care vin să preia delegaţiile oficiale de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă sunt controlate antitero la intrarea în aeroport, iar la capetele de pistă se află elicoptere de supraveghere ale Ministerului Apărării, informează CNSS.

"Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pentru securitatea aeronavelor oficiale, la capetele de pistă sunt postate elicoptere de supraveghere ale Ministerului Apărării. Pentru o mai mare siguranţă, coloanele oficiale care vin să preia delegaţiile sunt controlate antitero încă o dată la intrarea în aeroport. Inclusiv maşinile de ambulanţă sunt verificate de echipele de antiterorişti", precizează Comandamentul Naţional pentru Securitatea Summit-ului (CNSS).

Avioanele cu care sosesc delegaţiile sunt garate pe aeroport şi puse sub paza forţelor antitero ale Serviciului Român de Informaţii, menţionează CNSS.

Conform sursei citate, coloanele oficiale ale SPP sunt pregătite să preia demnitarii care sosesc marţi la Bucureşti. Este vorba despre şase şefi de stat, precum şi de oficiali ai NATO, prim-miniştri, miniştri de Externe şi ai Apărării.

Printre demnitarii care urmează să sosească la Bucureşti în cursul zilei de marţi se află preşedintele SUA, George W.Bush şi preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici