Primele reacţii politice, după condamnarea lui Dragnea la închisoare/ Barna: „Ne întoarcem în Europa”/ PNL cere convocarea de urgenţă a plenului Camerei Deputaţilor

Mai mulţi lideri politici au reacţionat după sentinţa primită de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

23081 afișări
Imaginea articolului Primele reacţii politice, după condamnarea lui Dragnea la închisoare/ Barna: „Ne întoarcem în Europa”/ PNL cere convocarea de urgenţă a plenului Camerei Deputaţilor

Primele reacţii politice după condamnarea la ÎNCHISOARE a lui Liviu Dragnea: Barna: Se încheie cea mai neagră perioadă din ultimii 30 de ani.

„ICCJ s-a pronunţat în dosarul Liviu Dragnea.

Prin decizia de astăzi a ICCJ se încheie epoca Liviu Dragnea, una din cele mai negre perioade politice din ultimii 30 de ani.

România se însănătoşeste.
Ne întoarcem în Europa”,
a scris Dan Barna pe Facebook. 

Turcan: Plenul Camerei trebuie convocat de urgenţă pentru înlocuirea lui Liviu Dragnea ca preşedinte

Liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan a afirmat, pe Facebook, că trebuie convocat de urgenţă plenul Camerei Deputaţilor pentru a fi schimbat din funcţia de preşedinte al Camerei Liviu Dragnea, în contextul condamnării acestuia.

„Plenul Camerei Deputaţilor trebuie convocat de urgenţă pentru înlocuirea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte! S-a făcut dreptate, Liviu Dragnea va merge acolo unde îi este locul! Eliberarea României a început ieri la vot şi continuă astăzi, cu această decizie a ICCJ. Conducerea Parlamentului ar trebui să convoace în această săptămână o şedinţă în plenul Camerei Deputaţilor pentru a alege un nou Preşedinte al Camerei. Este vital ca această instituţie esenţială să îşi poată recăpăta rolul firesc într-o democraţie, rol pe care Liviu Dragnea l-a subminat în mod constant pe tot parcursul mandatului său”, a scris Raluca Turcan, marţi, pe Facebook.

Reacţia acesteia vine după ce liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Magistraţii instanţei supreme au decis menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în cazul preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.

Cătălin Rădulescu: Dragnea era achitat dacă am fi câştigat alegerile

Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat, la sediul PSD, după condamnarea lui Liviu Dragnea, că liderul PSD ar fi fost achitat dacă partidul ar fi câştigat alegerile europarlamentare.

„Azi era achitat (dacă PSD câştiga alegerile). Românii au vrut altceva, pe fonul acesta de ură. (...) Sper să se bucure cei care au votat ieri (duminică. n.r.)”. a declarat Cătălin Rădulescu, la sediul PSD.

Precizările vin după ce liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat, luni, rezultatele parţiale centralizate până la 14.27, PNL obţinând un scor de 26,95% , PSD - 23,44% , iar Alianţa 2020 USR-PLUS a obţinut 20,08%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici