Principele Radu: În România există şi o criză morală, nu numai economică

Principele Radu a declarat, sâmbătă, la Lupeni, că în România există, pe lângă criza economică, şi o criză morală care nu poate fi depăşită fără întoarcerea societăţii la valorile de bază.

27 afișări
Imaginea articolului Principele Radu: În România există şi o criză morală, nu numai economică

Principele Radu: În România există şi o criză morală, nu numai economică (Imagine: Mediafax Foto)

Principele Radu a participat la Simpozionului Naţional "Regalitate şi Identitate", care a avut loc la Liceul Teoretic din municipiul Lupeni, unde a spus că în România există şi o criză morală.

"Este un an în care sunt şi o mulţime de neajunsuri. Există o crescândă spaimă a oamenilor de ce fel de rele va aduce în continuare criza economică. Şi mai există şi un alt fel de criză care începe să se manifeste atât în ţările din occidentul european, cât şi în România, unde au existat condiţii favorabile ca această criză să se manifeste, şi anume o criză morală, o criză a instituţiilor şi o criză a mijloacelor", a afirmat principele Radu.

El a spus, de asemenea, că acest an înseamnă pentru România unul al reconstrucţiei.

"Acest an înseamnă pentru noi un an al reconstrucţiei, un an al întoarcerii către soliditatea instituţiilor româneşti şi către respectabilitatea şi încrederea comunităţilor locale româneşti. Suntem în al treilea an al României ca membru al UE, suntem şi membri ai Alianţei Nord Atlantice. Nu se poate în vremurile moderne imagina o apartenenţă mai bună decât cea pe care o avem noi la instituţiile cele mai solide şi mai dătătoare de speranţă din întregul spectru al sistemului internaţional", a spus principele Radu.

Potrivit acestuia, identitatea reprezintă una dintre cele mai puternice valori care alcătuiesc o naţiune, iar regalitatea este una dintre opţiunile de a avea o identitate.

"Identitatea este o valoare care are o legătură cu alte trei valori, respectiv tradiţia, continuitatea şi mândria. Dacă aceste condiţii sunt îndeplinite, o societate este şi morală. Dacă acestea nu sunt îndeplinite sau sunt îndeplinite doar parţial atunci există anumite fisuri între felul în care societatea se înţelege cu ea însăşi şi se reflectă în elita ei, în oamenii care o reprezintă", a adăugat principele Radu.

În viziunea principelui Radu, România nu stă foarte bine la acest capitol, soluţia pentru redresarea acestei crize instituţionale, morale constând în întoarcerea societăţii la valorile ei de bază.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici