Prinţul Charles a avut o întrevedere cu conducerea SRI. El a mulţumit pentru asigurarea protecţiei pe parcursul vizitei

Prinţul Charles a avut o întrevedere, la finalul vizitei sale în România, cu directorul SRI, George Maior, în timpul căreia, printre alte subiecte abordate, i-a mulţumit pentru asigurarea protecţiei pe durata sejurului.

545 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles a avut o întrevedere cu conducerea SRI. El a mulţumit pentru asigurarea protecţiei pe parcursul vizitei

Prinţul Charles a avut o întrevedere cu conducerea SRI. El a mulţumit pentru asigurarea protecţiei pe parcursul vizitei (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Directorul SRI, George Maior, şi conducerea servicului au avut o întrevedere cu prinţul Charles, la sfârşitul vizitei în România. În cadrul întrevederii, printre subiectele abordate, prinţul Charles a mulţumit SRI pentru asigurarea protecţiei sale pe durata vizitei în ţara noastră şi şi-a manifestat aprecierea pentru profesionalismul ofiţerilor SRI", a declarat, pentru MEDIAFAX, şeful Biroului de presă al SRI, Sorin Sava.

El a precizat că orice personalitate de acest rang beneficiază de protecţie maximă în perioada în care se află pe teritoriul României, atât din punct de vedere fizic, cât şi informativ operativ.

Prinţul Charles a făcut o vizită privată în România.

El s-a întâlnit, duminică după-amiază, cu fermierii din zona localităţii Saschiz, judeţul Mureş. Primarul localităţii Saschiz, Ovidiu Şoaită, a declarat corespondentului MEDIAFAX că prinţul Charles a stat în localitate aproximativ o oră. El a vizitat un punct de colectare şi procesare a laptelui modernizat la standarde europene cu bani de la guvernul norvegian şi s-a întâlnit cu fermierii din zonă.

Din judeţul Mureş, Prinţ de Wales a plecat în judeţul Covasna. Prinţul Charles a avut, marţi seară, o întâlnire neoficială de o oră şi jumătate, la reşedinţa sa din Valea Zălanului, cu autorităţile locale din judeţul Covasna, fiind interesat de tradiţiile şi produsele locale, precum şi de satele secuieşti autentice. După întrevedere, preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat corespondentului MEDIAFAX că prinţul Charles este o persoană foarte amabilă, care "s-a mutat în casa sa din secuime", respectiv în reşedinţa sa din Valea Zălanului. Potrivit sursei citate, moştenitorul coroanei Marii Britanii a fost interesat să afle mai multe despre tradiţiile locale, despre produsele locale şi despre satele secuieşti autentice.

De asemenea, prinţul Charles s-a aflat miercuri în satul harghitean Delniţa, unde a vizitat biserica Sfântul Ioan din localitate, care datează din secolul al XIII-lea şi a mers pe un câmp unde se desfăşoară un proiect legat de studiul unor broaşte rare, albastre. În timpul vizitei la Delniţa, prinţul Charles s-a oprit la locuinţa unei femei din Marea Britanie, Barbara Knowls, care s-a stabilit în satul harghitean şi care face parte dintr-o asociaţie microregională ce şi-a propus să sprijine autoritatea locală în dezvoltarea unei fabrici de lactate şi protecţia mediului.

De la Delniţa, prinţul Charles a plecat spre Valea Zălanului. Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată.

Prinţul Charles a fost primit, vineri dimineaţă, de preşedintele Traian Băsescu şi de premierul Emil Boc.

El a subliniat, la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, importanţa dezvoltării turismului rural bazat pe resurse organice şi produse locale în dezvoltarea regională a României, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Prinţul Charles i-a spus premierului Emil Boc că este impresionat de originalitatea tradiţiilor populare româneşti, pe care a avut ocazia să le urmărească inclusiv la o înmormântare, şi şi-a prezentat disponibilitatea de a susţine financiar renovarea cetăţilor medievale din Transilvania, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse participante la întâlnire.

Tot vineri, Principesa Margareta şi Principele Radu au fost gazdele Principelui de Wales, la finalul întâlnirii aceştia plantând împreună un copac în "Memorialul" din Grădina palatului Elisabeta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici