PRM şi PDL vor 5 miliarde de euro din rezerva valutară pentru dezvoltarea agriculturii

PRM şi PDL au depus la Senat un proiect de lege care prevede alocarea sumei de cinci miliarde de euro, din rezerva valutară a României, pentru dezvoltarea şi modernizarea agriculturii, în vederea asigurării siguranţei alimentare a ţării şi a reducerii deficitului comercial.

24 afișări
Imaginea articolului PRM şi PDL vor 5 miliarde de euro din rezerva valutară pentru dezvoltarea agriculturii

PRM şi PDL vor 5 miliarde de euro din rezerva valutară pentru dezvoltarea agriculturii (Imagine: Mediafax Foto)

Secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar, unul dintre iniţiatori, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că suma ar urma să fie alocată pe proiecte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am elaborat un proiect de act normativ care vizează valorificarea unei părţi din rezerva valutară a României, de cinci miliarde de euro, care să fie alocată, pe bază de proiecte, pentru investiţii şi modernizări în agricultură. Sumele vor ajunge la beneficiar prin intermediul CEC-ului, cu o dobândă de unu la sută, aceste credite fiind acordate pe o perioadă de 3-15 ani", a explicat secretarul general al PRM.

Propunerea vizează finanţarea de proiecte de investiţii în agricultură cu o valoare sub şi peste 100.000 de euro.

Iniţiatorii consideră că această investiţie de cinci miliarde de euro poate să aducă, în cinci-zece ani, un plus de 10 miliarde de euro, să reducă importurile de produse agro-alimentare şi să creeze posibilitatea ca România să devină exportator de astfel de produse.

Alături de Funar, au mai semnat proiectul de lege Carol Dina, de la PRM, şi Valeriu Tabără şi Alexandru Pereş, ambii de la PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici