Profesorii cer preşedintelui Iohannis să promulge legea prin care pot fi ajutaţi să facă lecţii online

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) cere preşedintelui Klaus Iohannis să promulge legea prin care cadrele didactice să poată fi ajutate să facă lecţii online, după ce legea care prevede sprijin pentru achiziţie de laptopuri, calculatoare sau tablete a trecut de Senat.

606 afișări
Imaginea articolului Profesorii cer preşedintelui Iohannis să promulge legea prin care pot fi ajutaţi să facă lecţii online

Profesorii cer să fie promulgată legea prin care dascălii pot fi ajutaţi să facă lecţii online (Credit FOTO: Profimedia)

Senatul României a adoptat în 28 aprilie 2020 un proiect de lege care prevede, între altele, că „personalul didactic de predare din învăţământul de stat beneficiază anual de două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, din fonduri alocate de la bugetul de stat, pentru dezvoltare profesională şi evoluţie în carieră, precum achiziţionarea de materiale şi auxiliare didactice şi curiculare, necesare procesului instructiv-educativ“.

FSLI susţine aplicarea acestei legi, prin care dascălii pot primi sprijinul necesar achiziţionării unor dispozitive tehnice pentru a putea ţine lecţii online, în condiţii optime.

FSLI arată că potrivit legislaţiei în vigoare, în fişa postului, angajatorul stipulează că locul de muncă pentru lecţiile online este la domiciliul cadrelor didactice, acesta fiind obligat să le asigure angajaţilor, respectiv cadrelor didactice, toate condiţiile pentru desfăşurarea activităţii.

„Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Preşedintelui României promulgarea acestei legi adoptate de Senat, cât mai repede. Nu credem că este loc de interese politice sau de folosirea acestei legi pe post de ţap ispăşitor în scandalurile politice. Astăzi vedem, poate mai bine ca niciodată, consecinţele lipsei de interes şi a investiţiilor în educaţie, din ultimii 30 de ani. Nu s-a investit aşa cum ar fi trebuit nici în infrastructura şcolară, dar nici în resursa umană.(...) Publicarea acestei legi în Monitorul Oficial ar avea drept consecinţă că toate cadrele didactice din România pot fi obligate să îşi procure echipamentul necesar pentru desfăşurarea activităţii online. Doar aşa Ministerul Educaţiei şi Cercetării va avea toate argumentele prin care să spună că acel cadru didactic care refuză învăţarea online nu-şi primeşte salariul.”, afirmă reprezentanţii FSLI.

Senatul a adoptat într-o formă modificată OUG emisă de Guvernul liberal în domeniul educaţiei şi a introdus articolul care implică cheltuieli bugetare. OUG a fost amendată cu modificări în Comisia de învăţământ din Senat, condusă de fostul ministru al educaţiei (PSD), Liviu Pop. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
şcoală,
fsli,
educaţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici