Proiectul cumulului pensiei cu salariul are avize negative. Orban: Să fie legea solidă

  • Proiectul cumulului pensiei cu salariul la stat, care trebuie să intre miercuri în şedinţa de Guvern, apoi în Parlament, are avize negative de la Consiliul Legislativ şi Consiliul Economic şi Social.
  • Orban spune că legea trebuie să fie solidă şi să reziste unui posibil atac la CCR.
13617 afișări
Imaginea articolului Proiectul cumulului pensiei cu salariul are avize negative. Orban: Să fie legea solidă

Proiectul cumulului pensiei cu salariul are avize negative. Orban: Să fie legea solidă

Consiliul Legislativ a spus că proiectul care elimină cumulul pensie cu salariul la stat, în forma actuală, ar fi neconstituţional şi ar fi foarte dificil de adoptat în Parlament, tocmai pentru că modifică foarte multe legi. Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că vor fi văzute argumentele, dar „Consiliul Legislativ nu este Curtea Constituţională”.

„Consiliul Legislativ nu este Curtea Constituţională. Sigur că vom vedea argumentele care au fost folosite de Consiliul Legislativ şi vom vedea dacă există sau nu există astfel de temei de a considera neconstituţională o prevedere sau alta. Cert este că din punctul nostru de vedere, este necesar un astfel de proiect de lege pentru că nu este normală cumularea pensiei cu un salariu în sectorul public”, a spus Orban.

Acesta a dat exemplul de pensionări care se fac la 45 – 50 de ani, apoi cei aflaţi la pensie revin imediat în administraţie sau alte funcţii de stat şi câştigă şi salariu, şi pensie.

„Sigur că forma finală trebuie să respecte şi alte decizii ale CCR cu privire la alte speţe similare şi că trebuie să facem legea mai solidă din punct de vedere constituţional ca să poată să reziste unui eventual atac la CCR”, mai spune Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici