Proiectul privind măsurile fiscale. Partidele din opoziţe ar putea depune moţiune de cenzură

Opoziţia ameninţă cu depunerea unei moţiuni de cenzură dacă Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament pe pachetul fiscal.

1091 afișări
Imaginea articolului Proiectul privind măsurile fiscale. Partidele din opoziţe ar putea depune moţiune de cenzură

Proiectul privind măsurile fiscale. Partidele din opoziţe ar putea depune moţiune de cenzură

Anunţul lui Marcel Ciolacu prin care vrea să îşi asume răspunderea pe pachetul fiscal trebuie să mobilizeze toată opoziţia, anunţă REPER.

„Suntem gata să co-iniţiem o moţiune de cenzură împotriva guvernului Ciolacu, alături de colegii din USR. Este un moment esenţial pentru opoziţia unită, în care trebuie să vorbim pe o voce comună şi să spunem clar "nu" incompetenţei guvernului, asediului asupra antreprenorilor şi acelor categorii de contribuabili care chiar îşi respectă angajamentele faţă de România şi au demnitate, spre deosebire de guvern. Guvernul Ciolacu şi coaliţia ratează bani europeni, se îndatorează peste orice limită rezonabilă, lăsând generaţiilor care vin datorii uriaşe pentru că nu sunt capabili să le ofere altceva, ratează obiective de ţară cu impact de transformare profundă pentru România, merg la Bruxelles în al 13-lea ceas pentru a evita un dezastru bugetar şi suspendarea finanţărilor, când ei nu sunt capabili să îşi facă treaba acasă. E de ajuns. Cine nu este în stare măcar să gestioneze decent un buget şi să ţină o ţară în frâu, trebuie să plece. Vom trimite propunerile noastre colegilor de la USR şi aşteptăm aceeaşi viteză de reacţie şi maturitate de la toţi partenerii politici care vor o Românie prosperă, nu la limita supravieţuirii", a declarat Ramona Strugariu, copreşedintă a Partidului REPER.

Reprezentanţii opoziţiei susţin că „pachetul fiscal propus de Guvern a fost făcut în pripă, încalcă flagrant legea 69/2010 a responsabilităţii fiscal-bugetare şi nu respectă principiile dialogului social şi al consultării publice”. De asemenea, cei din opoziţie estimează că măsurile nu vor acoperi gaura bugetară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici