PSD a anunţat cum va forţa Guvernul Orban să ridice salariul minim „la un nivel decent”

PSD a anunţat, marţi, că va forţa Guvernul Orban să majoreze salariul minim la un nivel "decent" prin "mecanisme europene". Social-democraţii susţin introducerea unui salariu minim european care reprezintă 60% din salariul mediu al fiecărui stat membru UE.

1506 afișări
Imaginea articolului PSD a anunţat cum va forţa Guvernul Orban să ridice salariul minim „la un nivel decent”

PSD a anunţat cum va forţa Guvernul Orban să ridice salariul minim „la un nivel decent”

"Prima măsură a Guvernului Orban a fost să taie din majorarea salariului minim, proiect lăsat de #PSD pe masa guvernului. Au zis că vor corela acest salariu cu anumiţi indicatori economici. Au uitat însă formula. Îi vom forţa să majoreze salariul minim la un nivel decent prin mecanismele europene. PSD susţine introducerea unui salariu minim european reprezentând 60% din salariul mediu al fiecărui stat membru", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Preşedintele interimar al PSD a semnat, săptămâna trecută, la o conferinţă a PES activists petiţia pentru introducerea salariului minim european.

Comisia Europeană a lansat, săptămâna trecută, prima etapă a consultării cu partenerii sociali – întreprinderile şi sindicatele – cu privire la chestiunea salariilor minime echitabile pentru lucrătorii din UE. Comisia notează că numărul persoanelor încadrate în muncă în UE este la un nivel record, dar că mulţi oameni care lucrează continuă să se confrunte cu dificultatea de a face faţă cheltuielilor de zi cu zi.

Nu va exista un salariu minim universal, potrivit Comisiei Europene, iar orice potenţială propunere va reflecta tradiţiile naţionale, indiferent dacă acestea constau în contracte colective de muncă sau în dispoziţii juridice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
salariu,
minim

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici