PSD, ALDE şi UNPR nu organizează astăzi mitinguri la Focşani, unde PNL îşi lansează candidaţii la europarlamentare

PSD, ALDE şi UNPR nu organizează duminică mitinguri electorale la Focşani, acolo unde are loc o acţiune electorală a PNL. În timp ce PSD spune că a renunţat la miting pentru a nu exista interpretări, UNPR a anunţat că nici nu a intenţionat să organizeze vreo acţiune.

326 afișări
Imaginea articolului PSD, ALDE şi UNPR nu organizează astăzi mitinguri la Focşani, unde PNL îşi lansează candidaţii la europarlamentare

PSD, ALDE şi UNPR nu vor mai organizat mitinguri la Focşani astăzi, unde PNL îşi lansează candidaţii la europarlamentare

Patru mitinguri electorale erau programate duminică în Focşani, în locuri diferite şi fără aprobare de marş, astfel încât adversarii politici să nu aibă posibilitatea de a se întâlni. Este vorba despre acţiuni electorale ale PNL, PSD şi ALDE la care ar fi trebuit să participe în jur de 20.000 de oameni.

Liberalii au criticat ideea Primăriei Focşani de a aproba mai multe acţiuni electorale după ce PNL Vrancea anunţase că-şi va lansa candidaţii la alegerile europarlamentare într-un mare miting.

„Este adevărat că am renunţat la mitingul de duminică. Am luat această decizie că să nu apară interpretări, să nu le dăm liberalilor lucruri de rostogolit. Îi lăsăm pe ei să-şi facă acţiunea lor, noi mergem în campanie, avem multe lucruri de făcut şi de spus oamenilor”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, deputatul PSD, Nicuşor Halici.

Gruparea de Jandarmi Mobilă s-a mobilizat şi va asigura măsurile de ordine şi siguranţă în oraşul Focşani. Duminică după-amiază jandarmii vor fi în zona în care liberalii organizează acţiunea de lansare a candidaţilor şi vor încerca să preîntâmpine apariţia unor conflicte cu adversarii politici ai PNL.

Mitingul de lansare al candidaţilor PNL la europarlamentare

Mitingul de lansare a candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare va avea loc, duminică la Focşani, începând cu ora 16.00. La eveniment vor participa preşedintele PNL Ludovic Orban, secretarul general al PNL Robert Sighiartău, alături de candidaţi ai partidului la alegerile europarlamentare Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan, Violeta Alexandru, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Ludovic Orban a declarat, vineri, la Câmpulung, că liberalii au depus cerere pentru un marş care să aibă loc în data de 5 mai, la Focşani, iar Primăria a aprobat şi o acţiune similară a PSD, ALDE şi UNPR, „o contramanifestaţie, ca pe vremea minerilor”.

În replică, UNPR a negat, sâmbătă, că va participa la mitingul de la Focşani din data de 5 mai, alături de PSD, aşa cum a precizat liderul liberal. Partidul condus de Gabriel Oprea i-a cerut lui Ludovic Orban să ducă o campanie corectă şi să nu dezinformeze.

De asemenea, PNL Vrancea a anunţat că orice incident care ar putea apărea la mitingul de duminică, la Focşani, nu va fi responsabilitatea PNL, ci a instituţiilor care asigură ordinea publică. Reacţia a venit după ce Ludovic Orban a spus că au fost autorizate acţiuni similare în aceeaşi zi ale PSD, ALDE şi UNPR.

La rândul său, primarul PSD din Focşani, Cristi Valentin Misăilă, a îndeamnat PNL să „lase minciunile şi scenariile cu bătăuşi” şi să „coboare în viaţa reală”, după ce PNL Vrancea a anunţat că orice incident care ar putea apărea la mitingul de duminică, la Focşani, nu va fi responsabilitatea liberalilor. Misăilă arăta că nu scrie nicăieri, în nicio lege, că numai unui singur partid i se poate aproba în aceeaşi zi o acţiune politică sau un miting. „Probabil că liberalii ar dori ca atunci când ei organizează ceva să nu se mai întâmple nimic altceva şi eventual şi pământul să ia o pauză din a sa rotaţie în jurul soarelui. Aşa ceva este însă imposibil şi tocmai de aceea niciun partid nu va face duminica marş, astfel evitându-se şi posibilitatea ca două sau mai multe grupuri să se întâlnească şi lucrurile să degenereze”, arăta primarul din Focşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici