PSD: Am susţine propunerea lui Băsescu privind finanţările, dar nu credem că a vorbit serios

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că formaţiunea pe care o reprezintă ar susţine propunerea preşedintelui Traian Băsescu privind finanţarea campaniilor electorale de la bugete, menţionând însă că nu are încredere că şeful statului a vorbit serios.

18 afișări
Imaginea articolului PSD: Am susţine propunerea lui Băsescu privind finanţările, dar nu credem că a vorbit serios

PSD: Am susţine propunerea lui Băsescu privind finanţările, dar nu credem că a vorbit serios (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Moldovan a spus că PSD ar fi "de acord sută la sută" cu propunerea lui Băsescu privind finanţarea campaniilor electorale, însă se îndoieşte că preşedintele a vorbit serios când a lansat această temă.

"Nu avem încredere că preşedintele Traian Băsescu a făcut în mod serios această propunere şi suntem convinşi că de fapt el gândeşte cu totul în partea opusă, inconştient că o asemenea măsură ar duce la dispariţia PDL din viaţa politică şi ar pune în pericol accederea PDL în viitorul parlament", a afirmat el.

Moldovan a mai spus că PSD nu are încredere că Traian Băsescu doreşte cu adevărat transparentizarea campaniilor electorale întrucât "cei care au cumpărat şi au furat voturi sunt oamenii din PDL care controlează toate instituţiile statului".

"Dacă ar fi o propunere într-adevăr serioasă şi o intenţie onestă, PSD este dispus să o susţină însă nu are încredere în Traian Băsescu întrucât nu este prima dată când ne minte", a mai declarat Moldovan.

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat, marţi, susţinător al finanţării campaniilor electorale de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, menţionând că ideea trebuie explicată românilor şi că metoda poate fi introdusă începând din 2012.

"Trebuie să avem forţă să întrerupem mita electorală şi să curăţăm alegerile. Nu se poate face decât într-un singur fel: asumându-ne standarde de cost pe fiecare candidat şi dându-i banii din bugetul de stat sau din bugetul local. Este singura soluţie să terminăm cu clientela din afara clasei politice şi vă asigur că este infinit mai ieftin aşa decât ceea ce se întâmplă acum. Dacă lăsăm la liber finanţarea partidelor, nu vom face mare lucru în curăţarea clasei politice. Vă asigur că o să dispară şi din partide ideea «aoleu, trebuie să găsim candidat care are bani să-şi susţină campania»", a declarat Traian Băsescu, la o dezbatere ISP.

El a adăugat că "ar fi foarte sănătos" pentru clasa politică introducerea acestui tip de finanţare.

"Va trebui să explicăm românilor că atunci când reducem salarii nemernicii ăştia de politicienii au decis să finanţeze campaniile din buget. Trebuie să le explicăm că pierd mult mai mult altfel", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici