PSD ar putea depune o nouă propunere legislativă privind votul uninominal

PSD ar putea depune o nouă propunere legislativă privind votul uninominal majoritar, a declarat, vineri, deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi.

2 afișări
Imaginea articolului PSD ar putea depune o nouă propunere legislativă privind votul uninominal

PSD ar putea depune o nouă propunere legislativă privind votul uninominal

Adomnicăi a menţionat, într-o conferinţă de presă, că PSD a fost primul partid care a depus, în 2005, un proiect de lege privind votul uninominal în sistem majoritar şi că trebuie să se afle printre autorii legii votului uninominal ce va fi adoptată.

"Este posibil ca PSD să depună o propunere legislativă. Am fost primii iniţiatori", a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că propunerile legislative pentru aceeaşi temă se conexează, dar că este important ca PSD să se afle printre autorii legii, pentru că este partidul care a avut prima iniţiativă în acest sens.

Adomnicăi a apreciat că votul uninominal ar putea intra în vigoare la alegerile parlamentare viitoare, dacă acestea vor fi organizate la termen şi nu anticipat şi dacă acest proiect de lege va fi adoptat până la sfârşitul sesiunii parlamentare viitoare.

Adomnicăi a criticat organizarea de către preşedintele României de consultări pentru legea votului uninominal arătând că acesta a fost un pretext pentru "legitimarea PLD", deşi acest partid nu este parlamentar.

Ea a spus că referendumul a dovedit că electoratul vrea "partide puternice", şi nu "lideri puternici". În catalogul electoral, cei care nu s-au prezentat la vot sunt absenţi motivaţi", a mai spus Adomnicăi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că, dacă PSD, PD şi PLD, care şi-au declarat susţinerea pentru votul uninominal majoritar, sunt sincere cu electoratul şi românii, se poate crea majoritatea pentru adoptarea unei legi în acest sens în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici