PSD Arad acuză PDL că-şi face campanie pe bani publici

Liderii PSD Arad l-au acuzat, joi, pe primarul Gheorghe Falcă (PDL), da faptul că foloseşte bani publici, alocaţi organizării unui festival local, cu scopul de a face campanie electorală partidului, la festival urmând să fie prezenţi şi candidaţii PDL pentru alegerile parlamentare.

15 afișări
Imaginea articolului PSD Arad acuză PDL că-şi face campanie pe bani publici

PSD Arad acuză PDL că-şi face campanie pe bani publici (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele interimar al PSD Arad, Marius Lazăr, a acuzat că PDL se foloseşte, cu ajutorul primarului Falcă, de manifestările publice organizate de municipalitate în cadrul Festivalului Vinului, cu scopul de a prezenta arădenilor candidaţii la alegerile din noiembrie.

“Participarea candidaţilor la acest festival este dovada jafului banului public, aici, la Arad. Cetăţenii Aradului nu trebuie să devină, fără voia lor, sponsori ai campaniei electorale a PDL”, a spus Lazăr.

PSD a cerut PDL Arad să renunţe la acţiune şi să nu se folosească de manifestări organizate din bani publici pentru a-şi face campanie.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, primarul Gheorghe Falcă, prim-vicepreşedinte al PDL Arad, a spus că partidul nu doreşte să comenteze “mizeriile electorale ale PSD”.

Biroul Permanent Judeţean al PDL Arad a aprobat lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare, numele acestora fiind anunţate, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Conducerea PDL a declarat, miercuri, că cei zece candidaţi vor fi lansaţi public sâmbătă, la eveniment anunţându-şi prezenţa unii lideri centrali, printre care Vasile Blaga, Adrian Videanu sau Theodor Stolojan. După lansarea programată în Piaţa Revoluţiei, candidaţii ar urma să participe la Festivalul Vinului, care începe vineri în oraş. La acest festival a fost invitat şi preşedintele Traian Băsescu, care a transmis însă că nu poate fi prezent la Arad, având programate alte deplasări.

Festivalul Vinului va fi organizat în Parcul Mihai Eminescu, aflat în spatele Primăriei Arad, la circa o sută de metri de locul lansării candidaţilor PDL.

Municipalitatea a alocat, pentru organizarea festivalului, suma de 70.000 de lei, timp de trei zile pe scena amplasată în parc urmând să evolueze artişti de muzică uşoară şi populară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici