PSD cere sesiune extraordinară a Parlamentului, dacă Băsescu nu promulgă legea pensiilor

Preşedintele PSD Mircea Geoană va propune Consiliului Executiv Naţional al partidului ca, dacă preşedintele Traian Băsescu nu va promulga Legea pensiilor în termenul prevăzut de Constituţie, PSD să solicite convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.

1 afișare
Imaginea articolului PSD cere sesiune extraordinară a Parlamentului, dacă Băsescu nu promulgă legea pensiilor

PSD cere sesiune extraordinară a Parlamentului, dacă Băsescu nu promulgă legea pensiilor

„Voi supune aprobării Comitetului Executiv Naţional ca, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu nu va promulga această lege în termenul stabilit de Constituţie, să propunem şi să organizăm o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a confirma, o dată pentru totdeauna, ca, de la 1 ianurie 2008, pensionarii României să aibă o creştere de 43% a pensiilor şi în 2009 să putem merge la cei 45% punctul de pensie, conform legii PSD aprobată de Parlament”, a spus Geoană, în discursul rostit în deschiderea şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Legea pensiilor, iniţiată de PSD, a fost adoptată în 28 iunie, ultima zi a sesiunii parlamentare, şi a fost depusă pentru promulgare, în 6 iulie. Conform Constituţiei, şeful statului are la dispoziţie 20 de zile, în care poate promulga legea sau o poate retrimite Parlamentului.

Preşedintele Traian Băsescu  a declarat, marţi, că Legea pensiilor va fi promulgată, dar că atunci când va face acest lucru vrea să aibă convingerea că ea va fi aplicată şi a solicitat Guvernului să prezinte fundamentarea bugetului de asigurări sociale din care se plătesc pensiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici