PSD, cu tunurile pe Guvern: Premierul este incompetent. În loc să redacteze legea stării de alertă, angajează chelneri pe post de directori de spital

  • Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis atacă Guvernul Orban
  • Simonis: După adoptarea proiectului de lege trebuie un termen de două zile pentru contestarea la CCR
  • Simonis: Asta înseamnă că după data de 15 nu vom mai avea niciun fel de restricţie
1182 afișări
Imaginea articolului PSD, cu tunurile pe Guvern: Premierul este incompetent. În loc să redacteze legea stării de alertă, angajează chelneri pe post de directori de spital

PSD, cu tunurile pe Guvern: Premierul este incompetent. În loc să redacteze legea stării de alertă, angajează chelneri pe post de directori de spital

PSD atacă dur Guvernul Orban. Liderul deputatiilor social-democraţi Alfred Simonis spune că Guvernul grăbeşte în mod neconstituţional adoptarea proiectului pentru instituirea stării de alertă. Legea are nevoie de două zile pentru sesizarea la CCR după adoptare şi de încă trei zile pentru a intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial, mai spune social-democratul.

”Simt nevoia să-i spun premierului nu doar că este incompetent dar că nu are cunoştinţe elementare cu privire la constituţie şi vă spun aici că articolul 84 din Constituţie, conform acestui articol, după adoptarea în plenul Parlamentului este nevoie de un termen de două zile pentru a lăsta termen de contestare la Curtea Constituţională. Conform conform articolului 78 din Constituţie e nevoie de trei zile pentru a intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial”, a declarat Alfred Simonis.

Liderul deputaţilor PSD critică Executivul şi spune că acesta s-a coupat cu alte lucruri în loc să se ocupe din timp de redactarea şi depunerea proiectului de lege care priveşte instituirea stării de alertă.

”Acest lucru înseamnă că practic după data de 15 nu vom mai avea niciun fel de restricţie în România, pentru că acest Guvern în loc să se ocupe din timp de redactarea şi de depunerea unui proiect în acest sens, pierd vremea angajând chelneri şefi de spitale, făcând achiziţii la dublu sau triplu preţ”, a mai precizat acesta.

Guvernul a adoptat astăzi în şedinţă proiectul de lege care prevede instituirea stării de alertă după data de 15 mai. Proiectul ar trebui să fie votat în Parlament, promulgat şi publicat în Monitorul Oficial în maxim cinci zile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici