Video PSD decide, în CExN, dacă şi în ce mod îi va sancţiona pe senatorul Şerban Nicolae şi deputatul Nicolae Bacalbaşa

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD se reuneşte, miercuri, la Bucureşti, la cererea liderului Liviu Dragnea, pentru a decide dacă şi în ce mod vor fi sancţionaţi senatorul Şerban Nicolae şi deputatul Nicolae Bacalbaşa, dar şi pentru a valida candidaturi la alegerile parţiale din 11 iunie.

1827 afișări

CExN al PSD a fost convocat, săptămâna trecută, de către preşedintele partidului, Liviu Dragnea, în mod special pentru a discuta cazul preşedintelui Comisiei Juridice din Senat, Şerban Nicolae, care este şi liderul grupului PSD din Senat.

Dragnea a declarat public că este „nemulţumit” de modul în care Şerban Nicolae a gestionat lucrările Comisiei juridice din Senat în ceea ce priveşte Legea graţierii, în condiţiile în care acesta a propus, iar senatorii PSD din Comisie au votat, graţierea faptelor de corupţie, deşi atât Dragnea, cât şi premierul Grindeanu au avut declaraţii publice prin care s-au poziţionat împotriva acestei propuneri.

Surse din PSD au precizat că „nemulţumirea” lui Dragnea ar avea la bază faptul că Şerban Nicolae le-ar fi transmis senatorilor PSD din Comisia juridică informaţii greşite despre decizia politică a partidului.

„Pe mine m-a interesat ca acele amendamente (privind graţierea faptelor de corupţie, n.r.) să nu fie adoptate. Eu am înţeles - dar vreau să discutăm în mod deschis şi transparent în CExN asta - că li s-a spus (senatorilor PSD din Comisia juridică, n.r.) că e în regulă cu acele amendamente. Când au văzut poziţia mea, şi-au dat seama că, de fapt, nu era o informaţie corectă”, a spus Dragnea, săptămâna trecută.

Mai mult, Dragnea şi Şerban Nicolae au avut un schimb de replici, desfăşurat prin intermediul presei, care a culminat cu o declaraţie „dură” a liderului PSD la adresa lui Nicolae, privind faptul că „părerile personale” se pot exprima „în baie”.

Dragnea a apelat, totodată, şi la argumentul autorităţii pe care i-o conferă funcţia de lider al partidului.

„Dacă nu mai am autoritate în partid, o să văd, o să plec şi o să mă apuc de pescuit în mod profesionit”, a declarat, public, liderul PSD.

Surse din PSD au menţionat, în acest sens, că Şerban Nicolae riscă să piardă, miercuri, atât funcţia de preşedinte al Comisiei juridice din Senat, cât şi pe cea de lider de grup.

„După câte ştiu eu PSD, ori pierde amândouă funcţiile, ori le păstrează pe amândouă”, a precizat sursa citată.

Între timp, în cursul zilei de marţi, s-a adăugat, în mod inopinat, o altă temă de discuţie pe ordinea de zi a CExN de miercuri, tot la categoria „Sancţiuni”.

Este vorba de cazul deputatului PSD Nicolae Bacalbaşa, care, în timpul unui discurs susţinut în faţa plenului comun al Parlamentului, a folosit gesturi şi cuvinte obscene, triviale.

Dragnea s-a sesizat imediat şi a declarat public că CExN va lua în discuţie această „speţă”, mai ales că Bacalbaşa nu este la prima „ieşire” de acest gen, deşi a vorbit personal cu acesta şi i-a solicitat să se abţină.

În ceea ce îl priveşte pe Bacalbaşa, surse din PSD au precizat că este posibil ca CExN să decisă suspendarea sa din partid, pe o perioadă determinată, aşa cum s-a întâmplat în cazul deputatului Cătălin Rădulescu, care a devenit notoriu în urma declaraţiilor sale publice privind posesia unei mitraliere AKM.

Pe de altă parte, tot în şedinţa de miercuri, CExN al PSD va discuta şi despre candidaturile pe care social-democraţii le vor susţine la alegerile parţiale din 11 iunie.

O altă temă de discuţie ar putea privi plafonul impus indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor.

Astfel, Dragnea a criticat-o, marţi, indirect, la ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, pentru că a avansat un plafon de 8.000 lei/luni, el arătând că nu susţine plafonarea.

„Eu i-am rugat pe toţi să fie puţin mai rezervaţi cu proiectele sau cu ideile pe care le au până când nu se conturează proiectul complet în ceea ce priveşte salarizarea, şi nu numai, şi impozitul pe venit. O să răspund la această întrebare când noi o să finalizăm toate discuţiile. Nu mai răspund la tot felul de idei care vin din partea unor colegi”, a spus marţi Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici