PSD, deranjat de precondiţionarea aplicării protocolului la nivel local cu PDL

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, după şedinţa BPN a PSD, că formaţiunea sa este "deranjată" de pre-condiţionarea aplicării protocolului de colaborare la nivel local, practicată de PDL, el apreciind că "menage a trois" nu echivalează cu o "menagerie".

19 afișări
Imaginea articolului PSD, deranjat de precondiţionarea aplicării protocolului la nivel local cu PDL

PSD, deranjat de precondiţionarea aplicării protocolului la nivel local cu PDL (Imagine: Mediafax Foto)

"Menage a trois nu înseamnă menajerie. Din punctul meu de vedere, libertarea pe care am acordat-o în mod democratic organizaţiilor noastre judeţene de a alege, funcţie de interesul PSD în acel judeţ, majoritatea pe care şi-o doresc, rămâne neschimbată. Ne deranjează atunci când există o senzaţie de pre-condiţionare a aplicării protooclului de astfel de situaţii", a comentat Mircea Geoană, referindu-se la declaraţiile făcute de secretarul general al PDL, Vasile Blaga, şi de ministrul Transporturilor, senatorul PDL Radu Berceanu, înaintea şedinţei BPCC de la Senat.

Geoană a arătat că, în situaţia în care există argumente în planul dialogului bilateral cu PDL, care poate conduce la o eventuală modificare de majoritate judeţeană, acest lucru nu va fi descurajat de către conducerea PSD.

El a arătat că, în alte circumstanţe, PSD nu consideră normal să existe o "pre-condiţionare" a discuţiilor între cele două organizaţii PSD şi PDL din anumite judeţe, de modificare a majorităţii locale.

Geoană a spus că în protocolul coaliţiei nu există prevederi în acest sens şi a precizat că majoritatea judeţeană a fost deja schimbată la Călăraşi şi Buzău, existând discuţii şi în ceea ce priveşte judeţul Mehedinţi.

Întrebat cum comentează afirmaţia lui Vasile Blaga că PSD şi PDL nu au "încotro" şi vor trebui să facă protocoalele la nivel local, Geoană a precizat: "
"Încotro e un cuvânt mult prea difuz în zilele de astăzi".

Geoană a mai arătat că, acolo unde există dificultăţi de schimbare de protocol, vicepreşedinţii de resort din partea celor două partide vor încerca să medieze aceste situaţii.

Ministrul Transporturilor, senatorul PDL Radu Berceanu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPCC, că un "menage a trois" între PSD, PDL şi PNL, dat de situaţia în care PSD şi PDL au o colaborare la nivel central, iar PSD şi PNL altă colaborare, la nivel local, nu este posibil.

Citeşte şi:

Berceanu despre relaţia PDL-PSD în teritoriu: Un menage a trois cu PNL-ul nu este posibil

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici