PSD, discurs anti-corporaţii: Nu vom permite PNL şi USR abrogarea OUG 114, de dragul unor corporaţii supărate

Social-democraţii au transmis că nu vor permite abrogarea OUG 114, la solicitarea Opoziţiei, din cauză că unele corporaţii sunt supărate că li se reduc profiturile. Aceştia au prezentat şi efectele măsurii cerute de PNL şi USR, cum ar fi scăderea salariilor şi creşterea facturilor la gaze şi electricitate.

382 afișări
Imaginea articolului PSD, discurs anti-corporaţii: Nu vom permite PNL şi USR abrogarea OUG 114, de dragul unor corporaţii supărate

PSD, discurs anti-corporaţii: Nu vom permite PNL şi USR abrogarea OUG 114, de dragul unor corporaţii supărate

„Cetăţenii sau corporaţiile? Pe cine reprezintă PNL şi USR în Parlament? PNL şi USR i-au cerut ieri primului-ministru să abroge Ordonanţa 114, aşa-numita „ordonanţă pe lăcomie””, au scris reprezentanţii PSD pe pagina de Facebok a partidului.

„Să vedem însă care ar fi efectele: • Scăderea salariului minim pentru angajaţii cu studii superioare şi pentru cei din construcţii; • Creşterea facturilor la gaze şi electricitate după 1 aprilie; • Anularea majorării punctului de pensie prevăzută pentru 1 septembrie; • Creşterea ratelor la creditele în lei; • Comisioane mai mari plătite de români administratorilor privaţi din Pilonul II de pensii. Asta cer PNL şi USR de dragul unor corporaţii supărate că trebuie îşi reducă puţin profiturile din cauza Ordonanţei 114. Nu vom permite acest lucru!”, a completat sursa citată.

PNL şi USR au cerut abrogarea OUG 114 care introduce, printre altele, şi „taxa pe lăcomie” pentru bănci.

De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat, luni, la plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea din cadrul „Orei Premierului”, pe marginea ordonanţei de urgenţă, la solicitarea a fost făcută de grupul parlamentar al PNL. Şeful Executivului s-a întrebat ce interese reprezintă cei care vor abrogarea OUG 114, precizând că sigur nu pe ale românilor. Ea a îndemnat Opoziţia să fie sinceră cu cetăţenii.

OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulţumiri din partea mai multor instituţii, dar şi companii. Printre nemulţumiţi se numără băncile, dar şi administraţiile locale.

Actul normativ a fost adoptat în luna decembrie de către Guvern, iar principalele prevederi sunt: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; micşorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici