PSD face scut în jurul lui Carmen Dan. Moţiunea împotriva ministrului de Interne pentru intervenţia din 10 august, RESPINSĂ

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă cu titlul „Bastoanele PSD peste obrazul democraţiei româneşti”, prin care 67 de deputaţi din opoziţie solicită demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru intervenţia Jandarmeriei la protestele din 10 august.

1418 afișări
Imaginea articolului PSD face scut în jurul lui Carmen Dan. Moţiunea împotriva ministrului de Interne pentru intervenţia din 10 august, RESPINSĂ

Deputaţii au respins moţiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan

În favoarea moţiunii simple cu titlul „Bastoanele PSD peste obrazul democraţiei româneşti” au votat 99 de deputaţi, 149 s-au exprimat împotrivă, iar trei deputaţi s-au abţinut.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple în care opoziţia îi cere demisia, că acuzaţiile care i se aduc sunt false, bazate pe „pasaje din presă” şi că nu a ascuns de parlamentari raportul despre protestele din 10 august.

„Sunt acuzată de muşamalizarea oricărei discuţii şi de fuga de Parlament. Pe 11 august am prezentat într-o conferinţă de presă datele preliminare referitoare la acţiunile din 10 august. În 19 august, am prezentat raportul. Aţi reclamat că raportul a fost ascuns timp de două săptămâni, însă pentru că MAI să poată să pună la dispoziţia parlamentarilor un raport clasificat trebuie îndeplinită o precedură. În 21 august, la comisia de apărara din Camera Deputaţilor, această procedură nu era îndeplinită, iar pe 22 august Parchetul ne-a solicitat acest raport. Prin urmare, ca să nu fim acuzaţi că am diseminat documente care ar putea constitui probe într-un dosar, am solicitat Parchetului opinia cu privire la transmiterea raportului, iar în urma răspunsului primit, în 30 august, am făcut demersurile pentru transmiterea documentului către comisiile parlamentare. Aşadar, este falsă tema că acest raport a fost ascuns", a declarat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, ministrul de Interne, Carmen Dan.

Ministrul de Interne, Carmen Dan a adăugat că opoziţia nu are argumente raţionale să îi ceară demisia.

„Am citit cu atenţie textul moţiunii şi am constatat o lipsă totală de argumente raţionale care să susţină cererile din acest document. Absenţa unor fapte şi situaţii concrete este pueril acoperită de un joc pueril, superficial, susţinut de abordări mediatice şi păreri nefundamentate legal (...) Această compunere denumită moţiune nu conţine fapte, realităţi, evenimente, ci doar pasaje regăsite în presă”, a precizat ministrul de Interne.

Ministrul a mai susţinut, în plenul Camerei Deputaţilor că Jandarmeria a avut, pe 10 august, acordul prefectului Capitalei pentru intervenţia în forţă la protestele antiguvernamentale din Piaţa Victoriei.

Camera Deputaţilor dezbate, marţi, moţiunea simplă cu titlul „Bastoanele PSD peste obrazul democraţiei româneşti”, prin care 67 de deputaţi din opoziţie solicită demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru intervenţia Jandarmeriei la protestele din 10 august.

Potrivit iniţiatorilor moţiunii simple, jandarmii subordonaţi ministrului de Interne, Carmen Dan, au intervenit pe 10 august, la protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei,<cu indicativul ascuns (împotriva regulamentelor)>, au utilizat practici <interzise (lovituri la cap)>, au acţionat împotriva unei „majorităţi paşnice a protestatarilor” şi au intervenit „în baza unui ordin care nu exista legal în momentul intervenţiei”, toate acestea fiind catalogate, în textul moţiunii simple, ca fiind un <cumul de ilegalităţi>.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, mai este acuzată că a acţionat <la ordin politic>.

„Cum să loveşti în cap cetăţeni nevinovaţi, fără ca nimeni să te poată recunoaşte, pentru că ai avut grijă să îţi acoperi numărul de identificare, cu binecuvântarea şefilor? Cum să foloseşti gaze iritante la câţiva centimetri de faţa unor femei căzute? Cum să ataci fără discernământ turişti care nu aveau nicio legătură cu protestul din Piaţa Victoriei? Pentru toate aceste întrebări avem un singur răspuns: din răzbunare împotriva contestatarilor şi opozanţilor. La ordin politic. Cu speranţa că românii <se vor învăţa minte>, vor fi speriaţi, aşa cum se întâmplă în regimurile totalitare”, scrie în textul moţiunii simple.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici