PSD solicită Guvernului negocieri cu partidele asupra unui pact politic privind educaţia

PSD solicită Guvernului să negocieze cu partidele un pact politic pe tema educaţiei, care să cuprindă mai multe legi în domeniu, adoptate prin consens.

2 afișări

Şeful Departamentului Educaţie al PSD, Ana Birchall, a declarat, vineri,  într-o conferinţă de presă, că PSD solicită Executivului începerea de negocieri, imediat după vacanţa parlamentară, pentru adoptarea unui pachet de legi în domeniul educaţiei, care să cuprindă Legea învăţământului preuniversitar şi universitar, Legea statutului personalului didactic, Legea descentralizării, Legea salarizării şi Legea calităţii în învăţământ.

PSD apreciază că aceste legi ar trebui să fie cuprinse într-o strategie naţională în Educaţie, specialiştii social-democraţi lucrând deja la o astfel de strategie, care va fi trimisă Guvernului, a adăugat ea.

Birchall a mai solicitat Executivului negocierea, cu partidele parlamentare, a unui pact politic pe educaţie.

Ea a precizat că PSD va susţine alocarea a 7% din PIB pentru educaţie prin bugetul de stat de anul viitor şi că social-democraţii vor iniţia în toamnă mai multe proiecte de lege pentru majorarea bursei la valoarea salariului minim pe economie, alocarea unei burse sociale pentru copiii din familiile cu venituri reduse şi majorarea salariilor cadrelor didactice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici