PSD, solidar cu demersul FEN de a reclama Guvernul la CNCD

PSD îşi exprimă solidaritatea cu demersul Federaraţiei Educaţiei Naţionale de a reclama Guvernul la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi cere "din nou" MECT să prezinte, după vacanţa parlamentară, o serie de legi care să elimine contradicţiile legislative din educaţie şi cercetare.

1 afișare

În opinia PSD, dacă Guvernul doreşte o Românie competitivă, atunci trebuie să înlăture această discriminare şi să găsească sursele de finanţare necesare pentru plata majorărilor salariale şi a orelor suplimentare prestate de cadrele didactice.

PSD consideră că, în condiţiile în care "numai în 2006 au plecat din sistemul de învăţământ peste 9.000 de cadre didactice, a nu face nimic pentru a pune capăt acestui fenomen este o dovadă de iresponsabilitate majoră".

Senatul a adoptat, în 28 iunie, proiectul de lege pentru modificarea Statutului personalului didactic. Prin această schimbare, toate categoriile de personal didactic, inclusiv educatoarele, învăţătorii şi institutorii, ar fi avut o normă didactică de predare de 18 ore.

Federaţia Educaţiei Naţionale a anunţat, miercuri, că va reclama Guvernul la Consilul Naţional pentru Combarerea Discriminării, după ce Curtea Constituţională a admis o sesizare a Executivului privind anumite prevederi din Legea statutului personalului didactic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici