Puşcaş (PSD) critică opiniile creştin-democraţilor germani în cazul Nokia

Deputatul PSD Vasile Puşcaş, fost negociator al României cu UE, i-a acuzat pe liderii creştin democraţi din landul german Renania de Nord-Westfalia că denigrează calităţile lucrătorilor români şi condiţiile de piaţă din România, în cazul relocării fabricii Nokia din Bochum.

1 afișare
Imaginea articolului Puşcaş (PSD) critică opiniile creştin-democraţilor germani în cazul Nokia

Puşcaş (PSD) critică opiniile creştin-democraţilor germani în cazul Nokia

"Dincolo de dovedirea unui protecţionism primitiv şi eludarea principiilor şi mecanismelor concurenţei libere de Piaţă Internă ale Uniunii Europene, aceşti lideri creştini democraţi uzează şi de argumente emoţionale, inclusiv denigrând calităţile lucrătorilor români şi condiţiile de piaţă din România”, se arată într-un comunicat de presă al lui Puşcaş dat publicităţii sâmbătă.

Potrivit acestuia, liderii creştini democraţi din zona landului Renania de Nord-Westfalia continuă presiunile asupra companiei Nokia, autorităţilor regionale şi statale, ca şi în mediul internaţional, în legătură cu decizia Nokia de a deschide în comuna Jucu, judeţul Cluj, o unitate de producţie.

"Compania finlandeză a decis această investiţie în judeţul Cluj, datorită faptului că există o forţă de muncă inalt calificată, apreciată inclusiv în Germania, dar şi în alte state membre ale UE, există un potenţial de piaţă autohton şi învecinat de mare anvergură, care poate contribui ca creşterea competitivităţii economice a Uniunii Europene”, a afirmat deputatul PSD.

Ministrul german de Finanţe, Peer Steinbrueck, a declarat, vineri, că decizia Nokia de a închide fabrica din Bochum (Germania) este un exemplu de "capitalism nomad" care pune în pericol reputaţia companiei, a informat Reuters.

Nokia a anunţat, în martie 2007, că va înfiinţa o unitate de producţie de telefoane mobile în România, investiţia fiind estimată la 60 de milioane de euro. Compania este localizată în parcul industrial Tetarom Cluj-Napoca, finanţat prin fonduri PHARE.

Grupul finlandez va angaja, până la sfârşitul anului, o mie de persoane la fabrica din comuna Jucu, judeţul Cluj, dublând personalul faţă de estimările iniţiale, potrivit Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj.

Numărul angajaţilor va ajunge la 3.500 în momentul în care fabrica va funcţiona la capacitate maximă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici