R. Turcan: Alegerea lui Ponta poate duce la reformă în PSD

Liderul PDL Raluca Turcan susţine, pe blog, că prin alegerea lui Victor Ponta la şefia PSD există posibilitatea unei reforme a acestui partid, care poate deveni competitor serios pentru PDL, menţionând că este nevoie, astfel, de o bună guvernare şi de o atenţie sporită la comunicare.

24 afișări
Imaginea articolului R. Turcan: Alegerea lui Ponta poate duce la reformă în PSD

R. Turcan: Alegerea lui Ponta poate duce la reformă în PSD (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Raluca Turcan a postat, miercuri, pe blogul său, un text intitulat "Nevoia bunei guvernări şi a unei bune comunicări" în care apreciază alegerea lui Victor Ponta în fruntea PSD şi critică modul în care comunică PDL şi Guvernul.

"PSD a transmis un semnal pe care nu-l putem ignora. L-a ales preşedinte pe Victor Ponta, care devine astfel primul lider al unui partid important din România care avea sub 18 ani la Revoluţie. Ni s-a lansat o provocare importantă şi avem nevoie de un răspuns politic pe măsură. Să facem bună guvernare e răspunsul standard al oricărui partid aflat la putere, dar asta nu va fi destul. Trebuie să deschidem uşile partidului, să promovam mai mult figuri noi, oameni tineri. Eu una mă voi bate să reuşim", scrie Raluca Turcan.

Ea consideră că Ponta este omul care ar putea reforma PSD. "Dacă Ponta reuşeşte să stăpânească grupurile de interese aflate în spatele său există posibilitatea unei reformări a PSD, iar dintr-un partid care ajunsese să stârnească râsul şi batjocura PSD poate fi pe eşichierul politic, pentru PDL, un competitor serios. Asta va trebui să ne îndemne pe noi să dăm un exemplu şi să adoptăm măsuri", susţine Turcan.

Ea afirmă că PDL, pentru a contracara aceast semnal tras de PSD, trebuie să apeleze mai mult la tineri. "După 1990 politica se face mai mult de un grup de persoane care au dominat scena publică, eu cred că noua generaţie poate face diferenţa între a spune ce urmează să facem şi ceea ce facem concret. Dincolo de ideologii politice şi dezbateri, tinerii sunt rezervorul de idei al unui partid, iar prin ei chestiunile concrete pot fi puse în practică", a declarat Raluca Turcan pentru MEDIAFAX.

În postarea de pe blog, deputatul scrie că PDL trebuie să aibă grijă şi la modul în care comunică lucrurile pe care şi le doreşte sau ce îşi propune. "Suntem într-o perioadă a greutăţilor economice şi a măsurilor impopulare. Iar ceea ce spunem şi facem noi, PDL, la guvernare trebuie atent cântărit. Greşelile ne costă, iar trăsnăile ne fac rău de-a dreptul. Lansarea de idei precum eliminarea unor alocaţii sau impozitarea tuturor pensiilor sunt muniţie excelentă pentru adversarii noştri şi pietre de moară pentru guvernare", scrie Turcan pe blog.

Aceasta arată că astfel de greşeli de comunicare "îndepărtează electoratul" şi arată că reprezentanţii formaţiunii nu sunt în stare să adune "resurse la buget de acolo de unde chiar se poate, adică din stoparea risipei".

Turcan susţine că orice comunicare trebuie cântărită de zece ori, iar măsurile care se vor lua să fie evaluate din toate perspectivele înainte de a fi comunicate public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici