Rafila, despre protestul Sanitas: Au avut tot sprijinul din partea Guvernului

Sindicatul Sanitas a avut tot sprijinul din partea Guvernului, iar cea mai mare parte a revendicărilor va fi rezolvată, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: „Suntem aproape de obţinerea unui acord”.

216 afișări
Imaginea articolului Rafila, despre protestul Sanitas: Au avut tot sprijinul din partea Guvernului

Rafila, despre protestul Sanitas: Au avut tot sprijinul din partea Guvernului

Legat de noul protest Sanitas de joi, Alexandru Rafila a spus că va discuta cu sindicaliştii, aşa cum a făcut aproape în fiecare zi.

„Suntem aproape de obţinerea unui acord. Au avut tot sprijinul din partea Guvernului, a prim-ministrului şi cea mai mare parte a revendicărilor lor va fi rezolvată. În primul rând, discrepanţele în salarizare a personalului care lucrează în spitale - personal TESA, care are salarii foarte mici -, trebuie să găsim o soluţie şi ulterior o mărire generală a salariilor, dacă se poate şi bazată pe performanţa profesională”, a spus ministrul.

Recent, Sanitas anunţa că Guvernul a acceptat „în principiu” ca angajaţii din sistemul de sănătate să aibă o creştere de 20% a salariului.

Executivul spunea, în schimb, că „s-a căzut de acord asupra unei creşteri a fondului de salarii cu 15% pentru sectorul sanitar".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici