Rafila: "Folosirea măştii e o măsură de bun-simţ. Sfatul meu e să o folosim şi afară"

Folosirea măştii de protecţie este o măsură de bun simţ, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Sfatul acestuia este ca masca să fie folosită şi afară, în zonele aglomerate, pentru că e o barieră demonstrată ştiinţific.

702 afișări
Imaginea articolului Rafila: "Folosirea măştii e o măsură de bun-simţ. Sfatul meu e să o folosim şi afară"

Rafila: "Folosirea măştii e o măsură de bun simţ. Sfatul meu e să o folosim şi afară"

În opinia lui Rafila, măsurile legate de renunţarea la mască în exterior sau la interior trebuie corelate cu evoluţia indicatorilor care sunt legaţi de accesul populaţiei la serviciile medicale şi la asigurarea asistenţei medicale în terapie intensivă pentru pacienţii infectaţi Covid-19.

„Evident, trebuie să respectăm legea cu toţii şi în acelaşi timp trebuie să respectăm şi să sprijinim sănătatea publică într-o perioadă dificilă. Problema legată de mască cred că este prea mult dezbătută la nivel juridic, legislativ. Până la urmă, masca este o barieră împotriva transmiterii infecţiei, este o protecţie ca să nu te infectezi, o barieră mecanică care de multe ori s-a arătat eficientă, absolut demonstrată din punct de vedere ştiinţific”, a declarat, miercuri, după şedinţa de Guvern, ministrul Sănătăţii.

Rafila spune că utilizarea corectă a măştii e o măsură de bun-simţ care ar trebui aplicată de toţi, chiar dacă va exista o perioadă de o zi sau două în care s-ar putea renunţa la mască în exterior.

„Sfatul meu este să utilizăm masca în exterior atunci când ajungem în zone aglomerate, pentru că riscul de transmitere a bolii rămâne ridicat, avem încă transmitere comunitară şi scopul este să ne protejăm noi şi bineînţeles să îi protejăm pe membrii comunităţilor în care trăim sau în care muncim”, afirmă ministrul.

CCR a decis marţi că purtarea măştii în aer liber este neconstituţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici