Raluca Turcan: În PSD există o cultură a corupţiei, alimentată de lideri marcanţi ai partidului

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că în PSD "există o cultură a corupţiei", referindu-se la senatorii PSD care au votat împotriva arestării lui Cătălin Voicu, iar această corupţie este "alimentată de lideri marcanţi ai partidului".

14 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: În PSD există o cultură a corupţiei, alimentată de lideri marcanţi ai partidului

Raluca Turcan: În PSD există o cultură a corupţiei, alimentată de lideri marcanţi ai partidului (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"E regretabil că senatorii PSD au votat contra avizării cererii DNA, ceea ce arată un lucru: la PSD solidaritatea de partid funcţionează în continuare pentru protejarea corupţiei. Se pare că poziţia preşedintelui PSD, Victor Ponta, de delimitare faţă de Cătălin Voicu, nu i-a impresionat pe senatorii PSD. Din păcate, la PSD există o cultură a corupţiei, o cultură a protejării corupţiei, care vine chiar de la lideri marcanţi precum Ion Iliescu sau Adrian Năstase", a declarat deputatul PDL Raluca Turcan.

Aceasta a spus că, direct sau indirect, fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul premier Adrian Năstase l-au apărat pe Cătălin Voicu.

"E ceva în neregulă aici şi putem pune acest lucru în legătură cu faptul că sub Ion Iliescu şi sub Adrian Năstase a înflorit corupţia în România, în anii '90 şi apoi după 2000. Din păcate, Ion Iliescu rămâne vinovatul istoric pentru problema corupţiei din România, fiindcă a refuzat să lupte cu acest fenomen atunci când el era incipient", a mai spus vicepreşedintele PDL.

Turcan a lăudat activitatea DNA, "una dintre instituţiile sistemului de justiţie care funcţionează şi îşi face treaba" şi a ţinut să combată afirmaţiile opoziţiei potrivit cărora stenogramele Voicu ar fi o diversiune care abate atenţia de la greutăţile economice ale momentului.

"E fals: şi PNL şi PSD pot vorbi despre pensii şi salarii şi pot face opoziţie la Guvern pe această temă. Nu asta este problema. Ceea ce-i deranjează, probabil, este faptul că trebuie să explice de ce un om ca Voicu a ajuns atât de sus în PSD şi era să fie ministru de Interne prin votul unor importanţi lideri din PSD, chiar al actualului preşedinte", a conchis Raluca Turcan.

Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu, hotărârea fiind publicată în aceeaşi seară în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici