Raluca Turcan: Ori PDL rezolvă cazul Păsat, ori Păsat rezolvă PDL

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan susţine că PDL trebuie să ia o decizie în cazul Păsat, prin care să dea un semnal clar electoratului de dreapta că se delimitează de practicile cu care s-au identificat ani de zile PSD şi stânga.

24 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Ori PDL rezolvă cazul Păsat, ori Păsat rezolvă PDL

Raluca Turcan: Ori PDL rezolvă cazul Păsat, ori Păsat rezolvă PDL (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Într-un comunicat remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX, intitulat "Ori PDL rezolvă cazul Păsat, ori Păsat rezolvă PDL - votul Păsat este pentru electoratul de dreapta un gest politic detestabil", Raluca Turcan susţine că PDL trebuie să ia o decizie în acest caz prin care să dea un semnal clar electoratului de dreapta că se delimitează de practicile cu care s-au identificat ani de zile PSD şi stânga.

Turcan susţine că votul de săptămâna trecută din cazul Păsat riscă să pară pentru electoratul de dreapta un tip de gest politic profund criticabil, "de gen Mătuşa Tamara", pentru care era criticat PSD.

În opinia vicepreşedintelui PDL, votul din Parlament din cazul Păsat a fost o eroare politică ce erodează încrederea pe care PDL a câştigat-o stabilizând economia şi asumându-şi reforme curajoase.

"PDL riscă să dea pe pere, prin votul contra Justiţiei din Parlament, ce câştigă pe mere susţinând reformele. Impresia că PDL este parte a scutului parlamentar împotriva Justiţiei afectează partidul total şi ar fi nevoie ca toate vocile din partid, indiferent de vechime, să semnalizeze electoratului de dreapta că PDL va soluţiona această problemă. Altfel, cu o ghiulea legată de picior, PDL stă sub apă, în timp ce domnul Ponta - pupilul nepotului Mătuşii Tamara - ţine lecţii de moralitate şi anticorupţie la tv", adaugă Raluca Turcan.

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, că propune ca preşedintele formaţiunii, premierul Emil Boc, să aibă o întâlnire cu Dan Păsat şi Monica Iacob Ridzi pentru a "vedea dacă există căi de a obţine, de bunăvoie, demisia lor din Parlament".

Ea susţine că "demisia din partid în cazul Păsat este necesară, ca şi o măsură care să transparentizeze votul din Parlament astfel ca oamenii să ştie exact cine votează împotriva Justiţiei, pentru ca fiecare parlamentar să fie responsabilizat direct, nu ca acum când «urma scapă turma» şi toată lumea este vinovată".

Marţi, solicitarea DNA în cazul deputatului PDL Dan Păsat nu a întrunit numărul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptată. În sală au fost prezenţi 292 de deputaţi, înregistrându-se 154 de voturi exprimate, dintre care patru voturi anulate şi 150 de voturi valabil exprimate. În favoarea solicitării DNA s-au înregistrat 116 voturi "pentru" şi 34 de voturi "împotrivă". Opoziţia anunţase că nu va participa la vot.

Deputatul PDL Dan Păsat a declarat, marţi, după anunţarea rezultatului votului, că solicită DNA să-i trimită dosarul în instanţă, deoarece el se consideră nevinovat. Vineri, procurorii DNA i-au comunicat lui Păsat impunerea interdicţiei de a părăsi ţara în dosarul în care este acuzat de şantaj. Totodată, Păsat nu are voie să ia legătura cu martori sau cu ceilalţi inculpaţi din dosar şi trebuie să respecte un orar impus impus de secţia de poliţie din raza sa teritorială.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la TVR 1, că a luat act de lipsa de apetit a conducerii şi liderilor grupului parlamentar al PDL de a mobiliza parlamentarii la vot în cazul Păsat, precizând că acum ştie că nu mai poate avea mari speranţe legate de aceştia.

Preşedintele a mai spus că, după votul negativ dat în cazul deputatului Păsat, nu mai aşteaptă nimic de la coaliţia de guvernare.

Mai mulţi reprezentanţi ai PDL au apreciat, miercuri, că deputatul Dan Păsat ar trebui să demisioneze din Parlament şi din partid.

Pe de altă parte, Plenul Camerei Deputaţilor a respins, în decembrie 2010, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, precum şi cererea de extindere a cercetării penale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici