Raluca Turcan: PSD a ajuns să îşi scoată liderul din puşcărie ca să atace Guvernul şi preşedintele

Vicepremierul Raluca Turcan a spus, miercuri seara, la evenimentul de lansare a programului „Reclădim România”, că social democraţii „şi-au scos liderul din puşcărie” pentru a ataca măsurile Guvernului şi ale preşedintelui Klaus Iohannis.

1247 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: PSD a ajuns să îşi scoată liderul din puşcărie ca să atace Guvernul şi preşedintele

Raluca Turcan. Sursa: Mediafax FOTO

Raluca Turcan a făcut referire la un interviu acordat din spatele gratiilor de Liviu Dragnea.

„Da, este adevărat şi o s-o spunem cu mâna pe inimă: nu ne-am peocupat să scăpăm oamenii din puşcării şi nici nu ne-au preocupat interesele oamenilor certaţi cu legea. am pus oamenii pe primul loc, oamenii corecţi şi muncitori din România. Acest lucru a deranjat competitiorii politici şi sunt atât de neadecvaţi în a ataca în permanenţă acest guvern încât au ajuns să îşi scoată liderul din puşcărie la televizor să îşi susţină discursul public de atac la adresa guvernului şi a preşedintelui României”, a spus vicepremierul.

În discursul său, Turcan a subliniat că la debutul epidemiei de CVOID-19 „depozitele statului erau goale”.

„În momentul în care am preluat guvernarea, stocurile de medicmanete şi materialele de urgenţă erau zero, depozitele erau goale. Pur şi simplu şuiera vântul prin depozitele statului. Medicii nu aveau nici măşti conforme, nici viziere, nici combinezoane, nici aparatură de testare. Nu aveau nimic pentru a putea face faţă crizei sanitare”, a mai spus sursa citată.

Vicepremierul a punctat şi o serie de măsurile luate pentru susţinerea economiei şi a angajaţilor afectaţi de pandemie.

„Guvernul plăteşte acum 3,35 miliarde de lei pentru întoarcerea la lucru a circa 750.000 de angajaţi prin acopereirea la 41.5% din salariul de bază brut. Guvernul susţine 50% din salariu, dar nu mai mult de 2. 500 de lei brut, pentru anagjaarea persoanelor de peste 50 de ani concediate pe perioada crizei, a stării de urgenţă şi a stării de alertă, a tinerilor între 16 şi 29 de ani, înregistraţi ca şomeri şi a românilor întorşi în ţară şi cărora le-au încetat contractele de muncă în mod abuziv”, a spus sursa menţionată anterior.

Guvernul a lansat, miercuri, planul de relansare economică !Reclădim România”. Documentul prevede măsuri pentru companii, dar şi pentru sprijinirea angajaţilor şi a persoanelor vulnerabile. Sunt stabilite construcţia de autostrăzi, spitale, grădiniţe sau campusuri şcolare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici