Raluca Turcan: Punct final la TVR-PSD, Alexandru Sassu trebuie să plece

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan scrie, luni, pe blogul său, că susţine "depolitizarea TVR" şi consideră că "Alexandru Sassu trebuie să plece" pentru că este "omul de casă al lui Mircea Geoană", dar şi pentru că TVR a înregistrat pierderi importante în mandatul său de preşedinte al instituţiei.

98 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Punct final la TVR-PSD, Alexandru Sassu trebuie să plece

Raluca Turcan: Punct final la TVR-PSD, Alexandru Sassu trebuie să plece (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan, care este şi preşedinte al Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, scrie pe blog despre votul din plenul Parlamentului cu privire la raportul de activitate al TVR pentru anul 2008 şi spune că îşi doreşte "depolitizarea instituţiei şi profesionalizarea ei".

"De când Alexandru Sassu a ajuns şeful SRTV, televiziunea publică a fost treptat şi cu metodă transformată în TVR-PSD. Din televiziune publică, TVR a devenit televiziune privată cu acţionariat PSD. A fost introdus firul roşu între Dorobanţi şi Kiseleff, iar Alexandru Sassu a îndeplinit ordinele venite de la sediul PSD. Neutralitatea domnului Sasu în raport cu actorii politici a fost întotdeauna o ficţiune, existând informaţii despre mai multe întâlniri între Alexandru Sassu şi Mircea Geoană, în special înaintea perioadelor electorale din anii 2008 şi 2009. Se pare că asemenea întâlniri n-au încetat nici după decembrie 2009", scrie Raluca Turcan în postarea pe blog intitulată "Punct final la TVR-PSD: Alexandru Sassu trebuie să plece".

Turcan susţine că Alexandru Sassu este "omul de casă al lui Mircea Geoană, încercând să-i ofere patronului său cât mai multe servicii în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale".

"Voi reaminti doar două lucruri punctuale: abuziva transmisie în direct pe TVR 2 a participării lui Mircea Geoană la mitingul electoral de 1 Decembrie din judeţul Constanţa şi fuga SRTV de rolul de principal actor mediatic în dezbaterile prezidenţiale", susţine Raluca Turcan.

Turcan comentează şi problemele financiare ale TVR, care a înregistrat "pierderi de zeci de milioane de lei noi în 2008, în timp ce audienţele au scăzut constant".

"Cu bugete mult mai mici, alte televiziuni înregistrează aproape permanent audienţe mai mari şi au cote de piaţă mai bune", scrie Raluca Turcan.

Vicepreşedintele PDL aminteşte politica de resurse umane a TVR, "schemele de personal umflate" şi îşi exprimă convingerea că Parlamentul va respinge raportul de activitate al TVR.

"E timpul să închidem capitolul Alexandru Sassu din istoria televiziunii publice şi să propunem o conducere mai bună, mai profesionistă, mai corectă", susţine Turcan.

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor reuni, miercuri, în şedinţă comună, pentru a dezbate rapoartele de activitate ale TVR şi SRR, a declarat, luni, secretarul Camerei Sever Voinescu (PDL).

Raportul de activitate pe anul 2008 al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a fost respins, în 17 februarie, de Comisiile de Cultură ale Parlamentului, cu 15 voturi "pentru" şi o abţinere, în absenţa parlamentarilor PSD şi PNL, dar şi a preşedintelui-director general al TVR, Alexandru Sassu.

Conform Legii privind organizarea şi funcţionarea SRTv, "respingerea de către Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administraţie respectiv".

Raportul de activitate pe 2008 al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) a fost adoptat, tot în 17 februarie, în unanimitate, de Comisiile pentru Cultură ale Parlamentului, şefa Radioului Public, Maria Ţoghină, fiind felicitată pentru activitatea sa, în cadrul şedinţei celor două comisii reunite. Mandatul preşedintelui şi al celorlalţi membri ai CA al SRR expiră la data de 31 martie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici