Rareş Bogdan, la Interviurile lui Cristoiu: PNL a venit cu o listă proastă pe diaspora, fără credibilitate

Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, afirmă că liberalii au contribuit la victoria AUR la alegerile parlamentantare din 6 decembrie, promovând candidaţi fără credibilitate în diaspora şi imitând USRPLUS, în loc să-şi promoveze propriul discurs.

1602 afișări

Rareş Bogdan, care s-a numărat printre puţinii care au semnalat posibilitatea intrării AUR în Parlament, explică de unde a avut informaţiile pentru a susţine acest lucru.

“Din două surse. Cercetările sociologice pe care le-am folosit în anul electoral, şi începeau să apară tot mai frecvent, dar mai ales din zona de internet şi zona diasporei. Fiind foarte bine conectat în zona diasporei, am văzut simpatia de care se bucură şi  faptul că o bună parte din electoratul nostru şi al USR se muta spre ei. De asta i-a şi dus la un scor de 24%, practic doar un punct a obţinut sub PNL, care a venit cu o listă proastă pe diaspora, fără credibilitate şi cu foarte puţin sub USR. Deci practic, AUR a fost marea surpriză în diaspora. Dacă voturile ar fi fost spre un milion, cum a fost la alegerile prezidenţiale, deci nu ar fi avut loc pandemia şi restricţiile legate de pandemie în ţări ca Italia, Spania, Marea Britanie, Franţa, AUR-ul făcea o surpriză şi mai mare şi se ducea spre scorul lui Dan Diaconescu, spre un 14%. De acolo îşi luau seva. Au luat o parte din votanţii PSD, naţionalişti pierduţi de noua garnitură PSD, care a încercat o modernizare a discursului, fără suveranism, fără patriotism, fără naţionalism, fără biserică, de la PNL, care s-a abătut de la discursul din campania parlamentară şi a încercat să meargă pe urmele USR, atingând mai mult coarda neoprogresismului, uitând N, naţional, din denumirea PNL, şi a venit pe un fond foarte interesant, pe care, cei care s-au aflat strategic în spatele acestei formaţiuni, l-au exploatat intelligent, pe un conflict apărut între puterea reprezentată de PNL şi Biserică”, a afirmat duminică prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, la emisiunea Interviurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

În opinia sa, conflictul dintre stat şi Biserică a creat un boost de energie pentru AUR, la care s-a adăugat discursul suveranist, naţionalist, patriotic.

“Conflictul apărut între stat şi Biserică, şi noi am vorbit pe marginea Cuvioasei Parascheva, Dimitrie cel Nou şi Sf. Andrei a creat un boost de energie pentru AUR, plus un discurs suveranist, naţionalist, patriotic, poate uneori excesiv, mai mult spre autohtonism decât spre patriotism, dar care era liber. Nu exista o formaţiune sau lideri în partidele mainstream, mă refer la PNL şi PSD, care să meargă pe această linie”, a explicat liderul PNL.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici