Răspunsul dat de Dan Barna când a fost întrebat dacă se va reveni asupra deciziei de excludere a Olimpiei Ardelean

Liderul USR Dan Barna a declarat, sâmbătă, referitor la o posibilă revenire asupra deciziei de excludere a Olimpiei Ardelean din partid, că nu este nimic de discutat despre acest subiect, având în vedere că a existat o hotărâre în acest sens a Biroului Naţional al formaţiunii.

1281 afișări
Imaginea articolului Răspunsul dat de Dan Barna când a fost întrebat dacă se va reveni asupra deciziei de excludere a Olimpiei Ardelean

Răspunsul dat de Dan Barna când a fost întrebat dacă se va reveni asupra deciziei de excludere a Olimpiei Ardelean

„În momentul de faţă există o decizie foarte clară a Biroului Naţional. Acolo nu este nimic de discutat. Există o cale de atac pe care fosta noastră colegă, dacă crede necesar, poate să o folosească. Dincolo de asta partidul trebuie să îşi respecte deciziile organelor de conducere”, a afirmat Dan Barna, sâmbătă, la Digi 24, întrebat dacă ar fi posibilă revenirea asupra deciziei excluderii Olimpiei Ardelean din USR.

Chestionat dacă USR este un partid slăbit la ora actuală, după alegerile prezidenţiale şi acest scandal intern, Dan Barna a spus că „nici pe departe”.

„Nici pe departe. Tocmai intrăm într-o perioadă în care ar trebui nişte clarificări, pentru că ceea ce ne-a adus până aici nu ne va duce mai departe. Din această perspectivă, o definire de poziţie, de mesaj şi o clarificare a faptului că libertatea de expresie nu înseamnă ca ea să afecteze interesele legitime ale oricărui partid, acela de a obţine votul şi de a reprezenta poziţia electorală pe care şi-a asumă într-o campanie sau alta, acestea sunt teme pentru care marea majoritate a membrilor noştri aşteaptă nişte mesaje”, a completat Barna.

El a explicat că nu este vorba despre câţi membri ai partidului vor readucerea în USR a Olimpiei Ardelean, ci discuţia de fond este despre capacitatea formaţiunii de a se pregăti pentru guvernare şi de a intra în logica unui partid care şi-a asumat obiective politice.

„Există întotdeauna şi aceasta e cumva particularitatea USR şi este foarte bine să fie aşa. În orice al partid din România, o decizie a conducerii partidului privind excluderea unui membru care atacă în campanie electorală obiectivele legitime ale partidului n-ar ridica niciun semn de întrebare. USR este un partid viu în care membri sunt liberi să îşi exprime punctele de vedere. Există într-adevăr un număr de colegi care dezavuează această decizie. Există alţi aproape 1.000 de colegi care au semnat un punct de vedere în care consideră că decizia respectivă era corectă. Nu despre numărul de colegi dintr-o organizaţie care sunt de acord sau nu cu o decizie este discuţia de fond. Discuţia de fond ţine de capacitatea USR de a se pregăti pentru guvernare şi capacitatea USR de a intra într-o logică corectă de partid, disciplinat şi asumat obiectivelor politice”, a adăugat Barna.

Liderul USR a mai spus că nu susţine ideea că este normal să existe puncte de vedere prin care sunt atacate interesele partidului.

„Ideea că scandalul şi ideea că punctele de vedere prin care sunt atacate interesele partidului este un firesc şi este o normalitate în USR este una pe care eu nu pot să o susţin. Şi ideea şi logica acestei decizii este tocmai aceea de a intra într-o disciplină prin care să putem să devenim partidul de guvernare de care România are foarte mare nevoie. Fiecare membru e important, opinia fiecărui membru contează. Evident că am avut şi vom avea discuţii pe fiecare dintre decizii, dar în cele din urmă deciziile se iau de către organele de conducere votate de către partid, iar acele organe de conducere îşi asumă deciziile şi pentru fiecare decizie, cum e şi cea în cauză, există cale de atac statutară care poate fi urmată. Se va lua o decizie în calea de atac şi lucrurile merg mai departe”, a conchis Dan Barna.

Pete 500 de membri USR, potrivit unui mesaj postat pe Facebook de senatorul Mihai Goţiu, au cerut conducerii formaţiunii să revină asupra deciziei de a o exclude pe Olimpia Ardelean din partid, transmiţând că nu tolerează „execuţiile politice”.

Potrivit semnatarilor, USR şi-a pierdut din libertatea de exprimare. Goţiu a mai anunţat că mai mulţi membri şi-au anunţat demisia din USR în urma celor întâmplate şi le cer celor ce nu sunt de acord cu echipa Dan Barna, dar au rămas în partid, să îndrepte partidul spre mai multă democraţie.

Olimpia Ardelean, de la USR Ilfov, a acuzat că a fost exclusă din organizaţie pentru o postare făcută la începutul lunii noiembrie în care amintea că Dan Barna că a ştiut de semnături false la iniţiativa „Fără Penali”. Ea reclamă o „execuţie” miercuri seara a Biroului Naţional al partidului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici