Răsturnare de situaţie. Premierul Ciucă anunţă că nu mai demisionează. Ce l-a convins să nu îşi depună mandatul cum anunţase coaliţia

Liderii partidelor din coaliţia de guvernare au amânat, vineri, rotaţia premierilor. „Am convenit ca până la soluţionarea problemelor să nu îmi depun mandatul şi să-mi asum responsabilitatea funcţiei de premier”, spune Nicolae Ciucă.

1251 afișări
Imaginea articolului Răsturnare de situaţie. Premierul Ciucă anunţă că nu mai demisionează. Ce l-a convins să nu îşi depună mandatul cum anunţase coaliţia

Liderii partidelor din coaliţia de guvernare au amânat, vineri, rotaţia premierilor. „Am convenit ca până la soluţionarea problemelor să nu îmi depun mandatul şi să-mi asum responsabilitatea funcţiei de premier”, spune Nicolae Ciucă.

„Am stabilit la nivel politic că la jumătatea perioadei să-mi depun mandatul şi să fie preluat de preşedintele Marcel Ciolacu. Azi ar fi trebuit să îmi depun mandatul în condiţii în care situaţia se menţinea la un anumit echilibru. Am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învăţământ, să menţinem acest dialog să găsim soluţii pentru problemele îndreptăţite ale cadrelor didactice. Vom continua să menţinem dialogul cu sindicatele”, afirmă Nicolae Ciucă.

Premierul a făcut un apel la profesori să renunţe la grevă: „Nu ne putem permite să dezechilibrăm bugetul”.

„Am avut discuţii, ne-am revăzut în această dimineaţă şi am convenit ca până la soluţionarea problemelor (din Educaţie - n.r.) să nu îmi depun mandatu şi să-mi asum responsabuilitatea funcţiei de premier”, conchide premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici