REACŢIA Elenei Udrea la confirmarea urmăririi penale a lui Traian Băsescu

Elena Udrea a declarat, vineri, despre confirmarea urmăririi penale în cazul lui Traian Băsescu, în dosarul jurnaliştilor răpiţi în Irak, că dacă fostul preşedinte nu s-ar fi întors în politică nu îi mai făcea nimeni dosar penal.

1743 afișări
Imaginea articolului REACŢIA Elenei Udrea la confirmarea urmăririi penale a lui Traian Băsescu

Udrea, despre urmărirea penală a lui Băsescu: Nu mai bine stătea liniştit decât să revină în politică? (Imagine: Octav Ganea / Arhiva Mediafax Foto)

Întrebată, vineri, la ieşirea de la DNA, cum apreciază confirmarea urmăririi penale în cazul lui Traian Băsescu, Elena Udrea a declarat: "Păi, ce să zic, dacă şi domnul Traian Băsescu s-a întors în politică? Nu era mai bine să stea liniştit, că nu îi făcea nimeni niciun dosar. Să redeschizi dosarul jurnaliştilor... Cum să-ţi imaginezi că un preşedinte de ţară s-ar compromite să ia bani din banii ce trebuiau daţi pentru recuperare sau ce, cum să-ţi imaginezi aşa ceva?".

Udrea a spus că în acest caz primii care ar fi trebuit întrebaţi sunt reprezentanţii serviciilor secrete.

"Acolo au fost nişte reprezentanţi ai serviciilor secrete care au gestionat toată această situaţie. Eu cred că ei ar trebui întrebaţi primii cum s-au întâmplat lucrurile şi ce s-a întâmplat cu banii respectivi. Eu cred că este o şicanare a lui Traian Băsescu, dar ştia bine că dacă se întoarce în politică şi nu stă acasă cu nepoţii o să aibă dosar penal după dosar penal".

Judecătoria Sectorului 5 a confirmat urmărirea penală în cazul lui Traian Băsescu, în dosarul în care Corneliu Vadim Tudor a depus pe numele fostului preşedinte o plângere privind jurnaliştii răpiţi în Irak.

Instanţa a constatat că este legală şi temeinică ordonanţa procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 23 martie şi a confirmat redeschiderea urmăririi penale în cazul fostului preşedinte Traian Băsescu.

"În baza art. 335 C. proc. pen. constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr.1543/P/2009 din data de 23.03.2015 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică în dosarul cu acelaşi număr şi confirmă redeschiderea urmăririi penale pentru prezumtivele fapte prev. de art. 248 c.p. şi art. 253 ind. 1 c.p., sesizate prin denunţul formulat la data de 19.11.2009 de petiţionarul Vadim Corneliu Tudor, privind pe numitul Traian Băsescu", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 5.

Instanţa a mai constatat că a rămas fără obiect cererea de redeschidere a urmăririi penale pentru Vasile Blaga, în urma denunţului formulat de Corneliu Vadim Tudor în 25 noiembrie 2009.

Decizia Judecătoriei Sectorului 5 este definitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici