Reacţii PSD la anunţul lui Marcel Ciolacu privind suspendarea negocierilor

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu, deputata PSD Oana Florea, senatorul Călin Gheorghe Maties şi Alexandru Petrescu reacţionează după ce Marcel Ciolacu a cerut suspendarea discuţiilor din Coaliţie privind formarea noului Guvern până la rezolvarea grevelor anunţate în educaţie şi sănătate.

803 afișări
Imaginea articolului Reacţii PSD la anunţul lui Marcel Ciolacu privind suspendarea negocierilor

Reacţii PSD la anunţul lui Marcel Ciolacu privind suspendarea negocierilor

„Priorităţile românilor sunt clare în această perioadă, iar oamenii politici trebuie să îşi adapteze agenda în raport cu aşteptările pe care cetăţenii le au. Astăzi trebuie să ne concentrăm pe rezolvarea problemelor din educaţie şi întârzierile din PNRR. Partidul Social Democrat şi-a asumat responsabilitatea guvernării într-un moment dificil pentru România, după eşecul dreptei în a asigura stabilitate şi luptele fratricide pentru funcţii care au condus la pierderea majorităţii. PSD nu este ca ei! În consecinţă, anunţul preşedintelui Marcel Ciolacu privind suspendarea temporară a negocierilor pentru rezolvarea problemelor actuale şi pentru a purta discuţii aprofundate pe programul de guvernare reprezintă soluţia bună şi o decizie care dovedeşte că PSD tratează cu maturitate actul de guvernare şi se pliază pe agenda românilor. Partidul Social Democrat are deja creionate propuneri concrete pentru asigurarea unei guvernări performante şi sperăm să fie însuşite de întreaga coaliţie pentru a le implementa cât mai rapid”, a scdris europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Deputata PSD Oana Florea a salutat „decizia” preşedintelui PSD Marcel Ciolacu de a suspenda negocierile privind noul cabinet: „Traversăm o perioadă complicată din punct de vedere geopolitic şi al securităţii regionale, o perioadă complicată şi din punct de vedere economic, având în vedere criza energetica şi post Covid. Aşadar, este nevoie de stabilitate politică! Nu funcţiile sunt importante, ci ce putem noi face pentru oameni. Şi mişcările sindicale din ultimul timp arată că oamenii au probleme care aşteaptă soluţii imediate. Aţa cum am condiţionat intrarea la guvernare de un pachet de măsuri pentru oameni, tot aşa şi acum, punem agenda oamenilor pe primul loc! Este o decizie care demonstrează maturitatea politică a Partidului Social Democrat care a pus, pune şi va pune interesele românilor întotdeauna înaintea intereselor politice de moment!”

Senatorul Călin Gheorghe Maties spune că rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar şi reforma privind pensiile speciale sunt în acest moment priorităţile clare ale PSD, enunţate expres de către Marcel Ciolacu: „Preocupările oamenilor sunt, în primul rând, pe agenda noastră politică. Am convingerea că noul guvern, cu Marcel Ciolacu premier, va răspunde mai bine la aşteptările cetăţenilor, va aduce bunăstare, măsuri de creştere economică şi vom avea o lege a salarizării, corectă şi echitabilă”.

La rândul său, vicepreşedintele PSD Sector 1 Alexandru Petrescu declară că susţine decizia lui Marcel Ciolacu pentru că orice zi în negocierea cu sindicatele în educaţie contează în parcursul educaţional a unor generaţii de copii/tineri mai mult decât orice negociere politică.

„Dacă vom afla doar peste două săptămâni cine vor fi liderii politici care vor manageria pentru următoarea perioada portofolii ca mediu, transport sau digitalizare, nu cred că impactează în niciun fel destinul acestei ţări”. Însă o întârziere, fie şi de o zi, în găsirea de soluţii pentru rezolvarea crizei din sistemul educaţional poate produce consecinţe nefaste iremediabile: părinţi şi copii/ tineri ale căror aşteptări legate de predictibilitatea de a-şi continua cursurile şi pregătirea în vederea susţinerii examenelor din vară sunt în incertitudini şi haos, profesori într-o stare de nemulţumire exacerbată ce nu le mai permite continuarea şi exercitarea în condiţii optime a menirii de dascăl, opinii publice antagonice şi o societate marcată de incertitudini legate de viitorul acestei ţări”, arată acesta.

Prin decizia sa de astăzi, Marcel Ciolacu demonstrează că „sesizează foarte bine priorităţile strategice naţionale şi am convingerea că atunci când va prelua şi formal poziţia de premier, va răspunde cu dedicare, competentă şi profesionalism aşteptărilor noastre”, adaugă Alexandru Petrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici