Recepţia de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni ar putea să nu fie organizată anul acesta - surse

Recepţia oficială anuală de la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale a României ar putea să nu fie organizată anul acesta, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale, motivul principal fiind legat atât de tragedia din clubul Colectiv, cât şi de atentatele teroriste din Franţa.

2072 afișări
Imaginea articolului Recepţia de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni ar putea să nu fie organizată anul acesta - surse

Recepţia de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni ar putea să nu fie organizată anul acesta - surse (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Potrivit unor surse oficiale, preşedintele Klaus Iohannis ia în calcul să nu organizeze această recepţie de 1 Decembrie, însă o decizie finală nu a fost luată până în acest moment. Unul din principalele motive pentru care Preşedinţia renunţă la a organiza acest eveniment este legat de tragedia din clubul Colectiv şi urmările acesteia, precum şi contextul politic şi social intern. Mai mult, o cauză este şi contextul internaţional, după atacurile teroriste din Franţa.

Astfel de recepţii au fost organizate în ultimii ani cu fiecare ocazie de Ziua Naţională, ultima având loc chiar anul trecut, la finalul mandatului preşedintelui Traian Băsescu. La aceste recepţii oficiale sunt invitaţi lideri politici, personalităţi culturale şi din lumea sportului, oameni de afaceri, precum şi reprezentanţi ai cancelariilor străine şi diplomaţi.

Pe de altă parte, potrivit surselor citate, Klaus Iohannis urmează să participe la o paradă de 1 Decembrie, însă nu s-a stabilit încă dacă este vorba despre parada din Bucureşti sau din alt oraş al ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici