REFERENDUM 2012: Cum se închiriază microbuze şi autocare pentru turism electoral - AUDIO

Operaţiunea "Microbuzul" este o temă care apare, dovedită sau doar ca acuzaţie, la fiecare tur de scrutin din România. Atunci când prezenţa la vot este cheia câştigului, aşa cum se întâmplă la referendumul de duminică, 29 iulie, pentru demiterea lui Traian Băsescu, turismul electoral sau scosul cetăţenilor la vot cu maşinile de partid sunt pericole cu atât mai serioase.

482 afișări
Imaginea articolului REFERENDUM 2012: Cum se închiriază microbuze şi autocare pentru turism electoral - AUDIO

REFERENDUM 2012: Cum se închiriază microbuze şi autocare pentru turism electoral (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Gândul a stat de vorbă cu mai multe firme de transport de călători şi a negociat închirierea cât mai multor microbuze şi autocare pentru fraudă electorală, recomandându-ne ca reprezentanţi ai PSD. Partidul a fost ales ca parte al alianţei care are interesul cel mai mare să scoată cât mai mulţi oameni la vot duminică.

Unele firme au fost de acord să îşi închirieze maşinile pentru partid, altele au refuzat din start să încalce legea, ba chiar ne-au trimis la Biroul Electoral Central să obţinem aprobare. Preţurile sunt aproximativ aceleaşi: pentru un pachet de minimum 200 de kilometri parcurşi într-o zi, se plăteşte în jur de 0,75 euro pe kilometru. Astfel, pentru un microbuz ar trebui plătiţi 150 de euro.

Reprezentantul firmei Trans Holding din Bucureşti a acceptat imediat să bată palma şi să închirieze la partid toată flota de maşini disponibilă duminică, pe 29 iulie. Primul pas a fost un pic timid: "Aş avea (maşini), depinde ce trebuie să facă".

Când aude că sunăm de la PSD şi că vrem cât mai multe maşini, transportatorul întreabă direct, pentru că, dă el de înţeles, nu e prima oară când o face. "Vă întreb câte vă trebuie şi ce trebuie să facă. Adică e vorba de turism electoral, să-i luăm din Bucureşti, să-i luăm din Pantelimon şi să-i aducem în Bucureşti? Eu sunt apolitic, nu mă interesează, dar mai cunoaştem".

Citeşte mai multe despre cum se poate face turism electoral la referendum pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici