Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei va vizita România

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei va vizita România, transmite Executivul, după o întâlnire între premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Agriculturii din Iordania, Khalid Al-Hanifat. Ciucă a expus capacitatea ţării noastre de a produce atât cereale, cât şi animale pentru exportul în Iordania.

757 afișări
Imaginea articolului Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei va vizita România

Sursa foto: Twitter

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu ministrul Agriculturii din Iordania, Khalid Al-Hanifat.

„Discuţiile, la care au participat şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, alături de ambasadorul Regatului Hashemit al Iordaniei la Bucureşti, E.S.Sufyan Al-Huneafat, s-au axat îndeosebi pe dezvoltarea relaţiilor comerciale în domeniul agriculturii. În acest sens, premierul României a expus capacitatea ţării noastre de a produce atât cereale, cât şi animale pentru exportul în Iordania, contribuind, astfel, consolidarea securităţii alimentare a regiunii Orientului Mijlociu. Cu această ocazie, a fost evidenţiat rolul activ jucat de România în contextul efectelor generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, pentru facilitarea exportului de cereale în statele care depind de producţia ucraineană. Totodată, ministrul iordanian al Agriculturii a mulţumit pentru sprijinul acordat de România şi a dat asigurări privind livrarea de îngrăşăminte şi către către ţara noastră. Ambele părţi au subliniat importanţa iniţiativei României de a înfiinţa un centru de desfacere cu rol de hub pentru produsele româneşti în portul Aqaba”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în cadrul dialogului, au fost analizate consecinţele războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina şi situaţia procesului de pace în Orientul Mijlociu.

„Premierul României a salutat poziţia consecventă a Iordaniei în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru condamnarea încălcărilor Cartei ONU şi ale principiilor fondatoare ale relaţiilor dintre state. De asemenea, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a salutat rolul deosebit de important al Iordaniei, în calitate de custode al Locurilor Sfinte din Ierusalim şi contributor la procesul de pace din Orientul Mijlociu, alături de Egipt. Premierul român a oferit detalii privind sprijinul oferit populaţiei afectate de cutremurele devastatoare din Turcia şi Siria, ţara noastră fiind printre primele care au acordat ajutoare cetăţenilor ambelor state. În perioada următoare, vor fi stabilite detaliile vizitei in România a MJ Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi a reprogramării vizitei premierului iordanian, Al-Khasawneh”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici