Reuters: Republicanii care îl acuză pe Joe Biden de fraudarea alegerilor din 2020, nominalizaţi să numere voturile alegerilor prezidenţiale din 2024

Republicanii care susţin afirmaţia falsă a fostului preşedinte Donald Trump că alegerile din 2020 au fost fraudate de Joe Biden au devenit nominalizaţii pentru funcţia de secretari în statele ce pot juca un rol decisiv în alegerea unui preşedinte american.

503 afișări
Imaginea articolului Reuters: Republicanii care îl acuză pe Joe Biden de fraudarea alegerilor din 2020, nominalizaţi să numere voturile alegerilor prezidenţiale din 2024

Mark Finchem, Facebook

În cazul în care îşi înving oponenţii democraţi la votul din 8 noiembrie, cei care acuză fraudarea alegerilor din 2020 vor fi responsabili de numărătoarea voturilor în statele "mov" ca Arizona, Michigan şi Nevada la următoarele alegeri prezidenţiale din 2024. 

Grupurile pentru drepturile de vot spun că alegerea oricăruia dintre aceşti candidaţi republicani ameninţă atât integritatea următoarelor alegeri prezidenţiale, cât şi democraţia americană în sine.

Grupurile se tem că republicanii l-ar putea ajuta pe Trump să anuleze rezultatele alegerilor din 2024.

Republicanul Mark Finchem care a susţinut mişcarea „OPRIŢI FURTUL” a afirmat în mod fals că alegerile din 2020 au fost fraudate şi a participat la mitingul lui Trump de la Washington de pe 6 ianuarie 2021.

Finchem a spus că nu ar fi certificat victoria lui Biden în 2020 în statul Arizona şi a susţinut renunărarea voturilor şi un proiect de lege care ar anula rezultatele alegerilor. După alegerile din 2020, el a cerut şi arestarea secretarului de stat democrat al statului, Katie Hobbs, care candidează la funcţia de guvernator la alegerile intermediare din 2022, transmite Reuters

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici