Ridzi le-a cerut deputaţilor să voteze pentru începerea urmăririi penale

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi le-a cerut, luni seară, deputaţilor, într-o intervenţie în plen, să voteze pentru avizul necesar urmăririi penale în cazul său, pentru că vrea să aibă posibilitatea să-şi dovedească nevinovăţia în faţa instanţei.

19 afișări
Imaginea articolului Ridzi le-a cerut deputaţilor să voteze pentru începerea urmăririi penale

Ridzi le-a cerut deputaţilor să voteze pentru începerea urmăririi penale (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

"Solicitarea procurorului general adresată Parlamentului pentru demararea procedurii în vederea începerii urmăririi penale împotriva mea sunt sigură va fi avizată favorabil. Chiar eu am cerut şi solicit în continuare acest lucru", a susţinut Monica Iacob Ridzi, de la tribuna Camerei.

Fostul ministru a ţinut să menţioneze că ea crede în nevinovăţia sa şi va demonstra aceasta în faţa instanţei.

"Nu fac parte din partidul care de cinci ani face tot posibilul ca fostul său prim-ministru să nu ajungă în faţa instaţei, fac parte dintr-un partid care respectă instituţiile statului şi care nu ponegreşte Justiţia în funcţie de interesele politice. Cred în nevinovăţia mea şi mi-o voi demonstra în faţa instanţei", a spus Ridzi.

Ea a subliniat că "nu oamenii politici, nu comentatorii politici au dreptul de a da sentinţe", susţinând că "s-au coalizat toate forţele politice şi mediatice împotriva unui om politic despre care se presupune că ar fi comis ilegalităţi". Ridzi a adăugat că acesta ar putea fi un gest lăudabil, dar că acest suflu nu se regăseşte şi în cazul foştilor demnitari PSD şi PNL.

"Acest lucru îmi dă dreptul să pun la îndoială buna credinţă a acestor demersuri publice şi să le dau o conotaţie de răfuială politică, dirijată de Opoziţia PSD-PNL, cu toate că PSD e partea partidului de guvernământ. Voi fi oricând la dispoziţia Parchetului, aşa cum am declarat încă de la început şi mi-aş dori o cât mai rapidă rezoluţie. Linşajul meu mediatic nu se mai justifică, decât în măsura în care acesta serveşte politic interesele PSD şi PNL", a spus fostul ministru, adăugând că "vinovăţia unui om se stabileşte de către autorităţile unui stat de drept, investite cu această competenţă".

Ea a adăugat că "este periculos ca partidele politice ori presa să se pronunţe în afara cadrului judiciar cu privire la vinovăţia penală unui cetăţean, oricare ar fi acela".

"Nu putem transforma Parlamentul în Marea Adunare Naţională care să se substituie puterii judecătoreşti. Prin această declaraţie, vreau să pun punct poziţiilor mele publice cu referire la cazul aflat deja în atenţia insitituţiilor judiciare ale statului. Refuz să aplic pratica altor miniştrii care prin intermediul mass-media încearcă influenţarea procurorilor", a apreciat deputatul PDL.

Ea le-a cerut în final tuturor deputaţilor să voteze pentru începerea urmăriri sale penale.

"Am încredere în Justiţie şi am convingerea că rezolvarea cazului Ridzi nu se face la televizor Aşa înţeleg eu statul de drept, altfel aş considera că trăiesc într-un stat autoritar. Prin urmare, vă cer încă o dată tuturor să votaţi pentru avizul necesar pentru începerea urmăririi penale în ceea ce mă priveşte. Vreau să am posibilitatea să-mi dovedesc nevinovăţia, iar acest lucru îl voi putea face doar în faţa instanţei", a conchis Ridzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici