Ridzi: Nu am încheiat contracte pentru a achiziţiona ştiri

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat, marţi, la Comisia parlamentară de anchetă, că nu a încheiat contracte pentru a achiziţiona ştiri.

24 afișări
Imaginea articolului Ridzi: Nu am încheiat contracte pentru a achiziţiona ştiri

Ridzi: Nu am încheiat contracte pentru a achiziţiona ştiri (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ministrul PDL a fost întrebat de preşedintele Comsiei de anchetă, deputatul liberal Alina Gorghiu, care a fost finalitatea urmărită de minister când a încheiat contractul de cumpărare ştiri şi reportajul pentru persoana sa şi dacă ştie că lucrările au fost integral efectuate de firmele contractate sau dacă există firme subcontractante la preţuri mult mai mici decât în contract şi dacă acest lucru e prevăzut în contract.

"Nu am încheiat contracte pentru a achiziţiona ştiri", a spus Monica Iacob Ridzi.

Întrebată dacă ştie că firmele contractante au subcontractat altor firme la sume mai mici pentru a derula serviciile contractate, Ridzi a menţionat că îşi aminteşte de existenţa unei clauze de subcontractare.

"Îmi amintresc că sigur a fost prevăzută o clauză legată de subcontractare, că firmele erau obligate să subcontracteze în aceleaşi condiţii. Dacă firmele care derulau contractele subcontractau altei firme, erau obligate să o facă în aceleaşi condiţii. Urmau să nu fie achitate sumele, dacă un număr de participanţi nu erau prezenţi", a spus Ridzi.

Presa a acuzat-o pe Monica Iacob Ridzi că a cumpărat publicitate mascată pe bani publici.

În urmă cu o săptămână, la sesizarea Gazetei Sporturilor, CNA a somat posturile Realitatea TV, Antena 3 şi Pro TV, pentru difuzarea spotului de promovare a evenimentelor dedicate Zilei Tineretului, organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului, în care apare Monica Iacob Ridzi, ministrul de resort.

Posturile de televiziune au fost somate în baza articolului 155 din Decizia nr.187 din 3 aprilie 2006 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, care stipulează: "(1) În sensul prezentului cod, constituie publicitate politică clipurile publicitare care promovează un partid, un om politic sau un mesaj politic. (2) Publicitatea politică este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici