România va gestiona rezerva europeană de echipamente medicale. Anunţul preşedintelui Iohannis

  • Iohannis: România va demara achiziţi de materiale sanitare în numele UE
  • Iohannis spune că vor fi achiziţionate măşti, echipamente şi ventilatoare în limita a 10 milioane de euro
  • România este primul stat membru care a primit acceptul Comisiei Europene pentru achiziţii
6094 afișări
Imaginea articolului România va gestiona rezerva europeană de echipamente medicale. Anunţul preşedintelui Iohannis

România va gestiona rezerva europeană de echipamente medicale. Anunţul preşedintelui Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că România este primul stat al Uniuni Europene care va achiziţiona echipamente necesare luptei cu COVID-19, în numele UE. Achiziţiile, spune preşedintele se vor încadra în limita a 10 milioane de euro. Rezerva europeană de echipamente va fi constituită pe teritoriul ţării noastre, mai spune preşedintele.

"La nivel european s-a decis, în baza unui proiect aprobat în timpul preşedinţiei noastre la Consiliul Uniunii Europene, consituirea unei rezerve strategice de echipamente medicale în cadrul mecanismului european de protecţie civilă.

Foarte important, România este primul stat membru al Uniunii care a primit acceptul CE de a demara procedurile de achiziţie necesare pentru constituirea acestei rezerve a UE pe teritoriul ţării noastre. Într-o primă etapă, achiziţia derulată de România, în numele UE, în limita sumei de 10 milioane de euro, va viza echipamente medicale de protecţie, măşti şi costume individuale de protecţie şi ventilatoare", a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României.

Preşedintele Iohannis spune că ţara noastră va beneficia şi ea la rândul ei de aceste echipamente.

"Această procedură se desfăşoară independent de achiziţiile făcute direct de Comisie. Vom putea şi noi în România vom putea să solicităm o parte din această rezervă strategică", a mai spus el.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa astăzi, prin videoconferinţă, la o discuţie cu membrii Consiliului UE. Printre subiectele abordate se află repatrierea românilor din străinătate şi finanţarea mai bună pentru medicamente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici