România vrea drone Bayraktar. Achiziţia este estimată la 300 de milioane de dolari

  • România vrea să cumpere drone UAS Bayraktar TB2, potrivit unui document al Ministerului Apărării care a apărut în mass-media.
  • Achiziţia este estimată la 300 de milioane de dolari.
1324 afișări
Imaginea articolului România vrea drone Bayraktar. Achiziţia este estimată la 300 de milioane de dolari

 

Ministerul Apărării solicită aprobarea Parlamentului pentru achiziţionarea a trei sisteme de aeronave fără echipaj uman la bord (UAS) Bayraktar TB2, scrie în document. Valoarea contractului de achiziţie, fără TVA, a fost estimată la 300 de milioane USD. Valoarea exactă va fi stabilită în timpul procedurilor de achiziţie, precizează autorităţile române.

Se are în vedere achiziţia a 3 sisteme UAS Bayraktar TB2 a câte 6 platforme aeriene cu capacităţi de lovire a ţintelor, împreună cu un pachet de suport logistic iniţial şi echipamente specifice de instruire şi antrenament, se precizează în document.

Iniţiatorii demersului susţin că dronele vor contribui la modernizarea şi apărarea ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici