Românii din diaspora care vor să voteze la parlamentare se pot înscrie pe liste începând de vineri

Românii cu domiciliul în afara ţării, care vor să voteze la alegerile parlamentare, se pot înscrie în Registrul Electoral începând de vineri, 1 aprilie, perioada încheindu-se cu trei luni înainte de data alegerilor.

224 afișări
Imaginea articolului Românii din diaspora care vor să voteze la parlamentare se pot înscrie pe liste începând de vineri

Românii din diaspora care vor să voteze la parlamentare se pot înscrie pe liste începând de vineri (Imagine: Shutterstock)

"Începând cu 1 aprilie 2016, românii cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate care doresc să voteze la viitoarele alegeri parlamentare pot solicita înscrierea în Registrul Electoral. Perioada de înscriere începe la data de 1 aprilie şi se încheie cu aproximativ 3 luni înaintea datei alegerilor, în funcţie de data stabilirii scrutinului", potrivit unui comunicat de presă emis de MAE.

Românii care vor mai multe informaţii pe tema votului în străinătate au la dispoziţie site-urile Ministerului Afacerilor Externe şi al Autorităţii Electorale Permanente.

Legislaţia electorală s-a schimbat în noiembrie 2015, când preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind votul prin corespondenţă, care prevede că alegătorii cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate care doresc să-şi exercite dreptul de vot prin corespondenţă la alegerile parlamentare, prezidenţiale sau europarlamentare se pot înscrie în Registrul Electoral cu opţiunea pentru acest tip de vot.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici