REPORTAJ: Laura Chiriac şi-a lansat candidatura la locale. Tăriceanu, deranjat de atmosfera de discotecă

ALDE şi-a lansat joi, la Romexpo, candidatul la Primăria Sectorului 1, fosta prezentatoare TV Laura Chiriac, amfitrionul evenimentului fiind fostul şef SIE, Teodor Meleşcanu, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu a fost iritat de atmosfera de discotecă şi le-a cerut tinerilor să oprească muzica.

1574 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Laura Chiriac şi-a lansat candidatura la locale. Tăriceanu, deranjat de atmosfera de discotecă

Laura Chiriac şi-a lansat candidatura la locale. Tăriceanu, deranjat de atmosfera de discotecă

"Şansa noastră este să încercăm şi să credem că se poate, cu mâinile curate, de la începutul mandatului până la sfârşitul lui. Acesta este crezul meu. Dacă în parcuri ar fi căsuţe de turtă dulce, ar fi o mafie a turtei dulci sau a vatei pe băţ. În faţă ies tartori ai unor domenii, ai unor sectoare, care sunt de neînlăturat ani în şir, şi care îşi lasă moştenirea pe model dinastic. Ceea ce contează este mărimea comisionului. Nu ne spune nimeni de ani în şir, cam care este durata de viaţă a unei gropi în asfalt, pentru a se sesiza cineva”, a spus Laura Chiriac.

Atmosfera din sala Mihai Eminescu, una din multele aflate în complexul Romexpo, a fost întreţinută de circa 200 de tineri îmbrăcaţi cu tricouri albe pe care era imprimat numele Laurei Chiriac.

Amfitrionul evenimentului a fost Teodor Meleşcanu, fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe şi lider al ALDE Sector 1. Cel care a fost deranjat de "entuziasmul" tinerilor a fost copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

"Am o rugăminte pe care vreau să v-o adresez din start - să opriţi fondul muzical. Eu când mă duc la discotecă nici nu-mi trece prin cap să fac discuţii politice, iar când vin la un miting politic nici nu-mi dă prin cap să ascult muzică de discotecă", a cerut, supărat, Călin Popescu Tăriceanu, înainte de a lua cuvântul.

"Puteţi să tăiaţi calea de muzică. Aloo, muzica!", a continuat iritat Tăriceanu.

În cele din urmă muzica ambientală a fost oprită.

Călin Popescu Tăriceanu şi-a început discursul cu zâmbetul pe buze, făcând o prezentare a celor aflaţi pe podiumul din faţa sălii, printre care Teodor Meleşcanu, Daniel Constantin, dar şi Graţiela Gavrilescu - "neanunţată oficial candidat la Ploieşti".

Călin Popescu Tăriceanu le-a povestit colegilor săi mai tineri cum a ajuns fosta prezentatoare TV să candideze din partea ALDE la Primăria Sectorului 1.

"O ştiam de la apariţiile din media şi, într-o bună zi m-a invitat să fac un interviu. (...) Aşa am avut primul contact direct. După interviul pe care l-am avut am rămas să facem o discuţie despre politica românească şi bucureşteană. În acea discuţie mi s-a părut că ar avea o anumită deschidere, o anumită dispoziţie pentru a începe şi o carieră politică, după o frumoasă carieră jurnalistică. (...) După discuţia pe care am avut-o nu s-a materializat imediat şi am avut o a doua întâlnire, după care discuţia noastră a mers puţin mai departe şi am întrebat-o foarte direct dacă intenţionează să se implice în politică şi mi-a spus da, vreau. (...) Iar într-o zi a venit la mine şi mi-a spus: sunt gata să mă angrenez într-o bătălie electorală", a evocat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a lansat un atac şi la adresa contracandidatului liberal al Laurei Chiriac, deputatul Alexandru Nazare.

"Nazare este un fel de căţeluş al lui Boagiu (Anca Boagiu-n.r.). Asta este valoarea lui intrinsecă. L-au pus la înaintare PNL, pentru că PNL este în lipsă de lideri, l-au pus pe Nazare, produs tipic PDL, cu părinţi Boagiu, Roberta Anastase, Blaga ... Ăsta e produs PDL. Nu există nicio îndoială că oamenii în Bucureşti se uită cu regret la ceea ce a fost PNL o dată şi îşi dau seama că PNL este numai o figură palidă a partidului istoric liberal", a susţinut copreşedintele ALDE.

Pe lângă Nazare, Laura Chiriac se va confrunta în bătălia pentru primăria Sectorului 1 şi cu Dan Tudorache (PSD) şi cu franţuzoaica Clotilde Armand, din partea USB.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici